משטרה - שוטרים (צילום: אורטל דהן)
אילוסטרציה, למצולמים אין קשר לכתבה|צילום: אורטל דהן

שוטרת שהותקפה מינית שלוש פעמים, פעמיים בידי שוטרים ופעם אחד בידי קצין, הוכרה באחרונה כסובלת מפוסט טראומה קשה ונקבעו לה 50 אחוזי נכות.

השוטרת, תושבת צפון הארץ, עבדה בשנות ה-90 במשך כשבע שנים במשטרת ישראל. מכתב התביעה שהגישה נגד משרד הביטחון עולה כי הותקפה מינית בפעם הראשונה על ידי שוטר במתקן כליאה שבו שירתה. זמן קצר לאחר מכן הותקפה שוב על ידי שוטר אחר, וכעבור כמה שבועות תקף אותה מינית קצין בחדר חקירות. "זה מזכיר לי אונס. באחד המקרים שוטר הצמיד אותי לקיר, נישק אותי בכוח והכניס את ידו לחזה שלי", כתבה בתצהיר שהגישה לבית המשפט לפני כשש שנים.

בכתב התביעה נטען ששני השוטרים הטרידו ותקפו אותה מינית במתקן הכליאה המשטרתי, בשני המקרים כשהייתה לבדה. כאמור, המקרה שבו היה התוקף היה קצין התרחש בחדר חקירות. השוטרת הגישה נגד שלושת התוקפים תלונה למחלקה לחקירות שוטרים ועברה בדיקת פוליגרף שבה נמצאה דוברת אמת. בעקבות כך, הקצין התוקף נאלץ לסיים את עבודתו במשטרה ונגד השוטרים האחרים נפתחו חקירות. הם הועמדו לדין משמעתי על מעשיהם.

השוטרת נאלצה לקבל טיפולים פסיכולוגיים ותרופתיים כדי להתמודד עם האירועים. פסיכולוג מטעמה קבע לה נכות בשיעור של 50 אחוז והיא צירפה מסמכים של פסיכיאטר שבדק אותה ותמך בעדותה.

עו
עו"ד שי אלמקייס

הטראומה הקשה גרמה לשוטרת לעזוב את עבודתה ובסופו של דבר גם את הארץ. רק לפני כשבע שנים חזרה, אזרה אומץ, ובאמצעות עו"ד שי אלמקייס הגישה תביעה לקצין התגמולים במשרד הביטחון. קצין התגמולים הכיר בה כנכה בשיעור של 30 אחוז בלבד, אולם עו"ד אלמקייס הגיש ערעור לבית המשפט לעניינים מנהליים בחיפה. בערעור נטען כי לאור חומרת המעשים והטראומה יש להעלות את שיעור הנכות שלה ל-50 אחוז. עו"ד אלמקייס טען בין השאר כי בוועדה שקבעה את אחוזי הנכות ישב רק פסיכיאטר אחד ושאר המומחים היו אורתופד וקרדיולוג שלא קשורים כלל לעניין הטראומה הנפשית שעברה מרשתו.

השופטת הורתה על החזרת התיק לוועדה כדי שתדון בו בשנית. באחרונה, לאחר דיונים רבים, החליטה הוועדה להעלות את אחוזי הנכות של השוטרת לשעבר מ-30 אחוז ל-50  אחוז עקב ההחמרה במצבה הפוסט-טראומתי.