על פי נתונים של חיל הרפואה, בשנת 2016 אחוז המעשנים בקרב המתגייסים לצה״ל עמד על כ-25% בקרב גברים וכ-15% בקרב נשים. נתונים משנים קודמות מדגימים כי קיימת עליה של כ-10% בשיעור המעשנים במהלך השירות, בגברים ונשים.
בעבר כבר התקבלו החלטות בנידון, כמו איסור מתן הנחות על מוצרי עישון שנמכרים בבסיסים, אך הפעם, הוחלט להוריד את מוצרי העישון ממדפי "כוורת" ביחידות הפתוחות ביניהן בסיס הקריה, צריפין ומחנה תל השומר. לאחר תקופה של הפקת לקחים, המהלך יורחב גם לשאר בסיסי צה"ל.
כמו כן, ייכנסו לתוקף פקודות חדשות לפיהן ייאסר על מפקדים לעשן בפני חייליהם, יוגדר אזור עישון נפרד לסגל, ייאסר עישון ברכבים צבאיים ("חומים") ותוגבר האכיפה.
בנוסף, ייצא קמפיין להעלאת המודעות לנזקי העישון בקרב המשרתים, ייפתחו סדנאות גמילה נוספות בהובלת חיל הרפואה, ויתבצע מעקב רפואי אחר המעשנים - מרגע הגיוס.
"העישון פוגע בכשירות ובתפקוד החיילים", קובעת תא"ל מירב קירשנר, ראש מטה אגף כוח האדם, "הצעדים האלו נועדו לטפל בשני קהלי היעד - המעשנים האקטיביים והפסיביים. הרמטכ"ל קבע שאנחנו הולכים לקראת מהפכה שתצמצם את העישון ונזקיו בצה"ל, כאשר החזון הוא צה"ל ללא עישון", היא קובעת.
הכתבה פורסמה במקור באתר צה"ל