השנה, בפעם השלישית, יתקיימו במוקדים שונים ברחבי הארץ מפגשים במסגרת המיזם "האחים שלנו". במסגרתם, יתארחו אחים ואחיות שכולים בבתים, מרכזים קהילתיים, אוניברסיטאות ותנועות נוער ויספרו על האח או האחות שאינם, החלומות המשותפים שלא הגשימו, רגעי שטות והומור, ההתמודדות בתוך המשפחה והחיים עם התואר אח שכול. אם תרצו, סוג של "זיכרון בסלון" המיועד לאחים שכולים.
"מי שלא חווה שכול יכול לבלות עם האחים שלו, לחבק אותם ולהצטלם איתם. אנחנו, האחים השכולים, יכולים רק לספר עליהם. להנכיח אותם דרך המילים והזיכרון", אומרים מארגני המיזם שהגה אליסף פרץ, אחיהם של סגן אוריאל ורס"ן אלירז ז"ל, בניה של מרים פרץ תבדל"א. "כל אחד מבני המשפחה השכולה חווה צער וכאב עצומים אך ההתמודדות של כל אחד היא שונה. לנו היה חשוב לייצר פלטפורמה לאחים לספר את הסיפור שלהם".
אמיר קלנגל, שאחיו יוחאי (ג'וחא) קלנגל ז"ל נפל במהלך פעילות בגבול לבנון, סיפר בשיחה עם mako פז"ם: "השאיפה שלנו היא להגיע לקהלים כמה שיותר רחבים – למשל השנה תואמו מפגשים בישובים ערביים, בחברה החרדית הארדקור ואפילו בחו"ל".
קשה להתעלם מהעובדה שהשנה יתקיימו המפגשים על רקע מערכת בחירות סוערת, בה למרבה הצער נעשה גם שימוש גם בשכול באופן ציני ומקומם. "עם כל השימוש הציני אני עדיין חושב ששכול הוא נושא שעדיין רוכשים לו כבוד ונותר בקונצנזוס", מציין קלנגל. "באופן אישי קשה לי לראות את מה שקורה, נראה לי שאם היו מבינים כמה זה הופך למשפחות השכול את הבטן אף אחד לא היה מעז להתקרב לנושא. מוות בהגנה על המדינה זה משהו שאסור להשתמש בו לקידום אג'נדה כלשהי, זה אחד הנושאים היחידים שיכולים לאחד את הקבוצות השונות בחברה".
"המפגשים מפילים חומות ומקרבים", הוא מתייחס לדרך שבחרו הוא וחבריו להשפיע על השיח, "לא משנה מה אתה מצביע בקלפי, בסוף כולנו חיים באותה מדינה. אני אישית מאמין שלאנשים יש הרבה טוב ואור בתוכם והאירועים האלו יכולים להוציא אותם החוצה. בואו לשמוע אותנו".
המפגשים יתקיימו בתאריך 5.5.19 ימים ספורים לפני יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה. ההרשמה למיזם היא דרך אתר האינטרנט - ourbrothers.co.il.