בעקבות החלטת הרמטכ"ל להפוך את פלוגות המסייעת בחי"ר ובשריון לפלוגות "חשיפה-תקיפה" נסגר לאחרונה גם גדוד 330 שהכשיר את לוחמי מסייעת שריון בבסיס שיזפון. הלוחמים שכבר הוכשרו ימשיכו בתפקיד עד סיום שירותם והמתגייסים הנוכחיים והבאים כבר יעברו את ההכשרה החדשה.

עם הסגירה בגדוד 330 נפרדו מ-330 חברים בקהילת "אורנג' קאונטי" מארה"ב (שעה נסיעה מלוס אנג'לס) שאימצו את הגדוד במסגרת פרויקט "אמץ לוחם". לרוב תרומות אלה מתבצעות תחת משפחות נפרדות, אך במקרה הייחודי באורנג' קאונטי החליטו להשתתף בפרויקט יחד כקהילה.

בהתחלה 30 משפחות התאספו יחד וכל משפחה החליטה לתרום 1,000 דולר לשנה, לתקופה של 3 שנים כדי לממן את תקופת האימוץ ההתחלתית. הכספים מיועדים לאירועים בגדוד, פעילויות פנאי ולמענקים שהמפקדים יוכלו להעניק לחיילים במצוקה כלכלית.

כדי להגדיל את מעורבות הקהילה ולבטא את תמיכתה, נוצרה קבוצה נוספת: 330 למען 330. בארגון ידידי צה"ל בארה"ב FIDF השיקו קמפיין, במטרה לגייס 330 משפחות שכל אחת מהן תתרום 100 דולר לשנה, לתקופה של 3 שנים.

המטרה הייתה לממן פעילויות נוספות לגדוד כגון: רכישת חבילת כושר, מימון מלגות לחיילים שפונים ללימודים אקדמאים לאחר סיום שירותם, וכן למענק כרטיסי הטבות, שישמשו את החיילים לרכישות מוצרים בסופרמרקטים בראש השנה ובפסח.

הגדוד שאומץ (צילום: אורי שמש)
חיילי הגדוד עם ציוד שנתרם להם|צילום: אורי שמש

"בגלל הקורונה כל החיבור שלנו איתם החל בשיחת זום כי הם לא היו יכולים להגיע לכאן", סיפר סרן מנחם גודמן, קצין ההדרכה של הגדוד. בשיחה עם mako הוסיף גודמן: "הם ערכו היכרות איתי ועם מפקד היחידה. הצגנו להם מצגת, שעברה סיווג כמובן, על עיקרי העשייה של הגדוד, גיוס לוחמים, הכשרתם, קורסי פיקוד וקצינים".

אליסיה אבקסיס, נשיאת סניף אורנג' קאונטי ב-FIDF, סיפרה כי: "קטעי הווידאו ששלחו חיילי גדוד 330 ושיחות הזום תרמו להעמקת ולחיזוק הקשר עם חברי הקהילה, כך שהתורמים יכלו לראות לאן כספיהם מנותבים באופן מדויק ולהרגיש טוב עם העובדה שהם תומכים בחיילים שמגנים על המדינה".

קצין ההדרכה של הגדוד אמר שהחיבור עם חברי הקהילה היה טוב מהרגע הראשון. "כשהתחלנו את התהליך איתם היו לנו הרבה חיילים בודדים מארה"ב במקור, וזה אוטומטית חיזק את החיבור והקשר. החבר'ה בקהילה מאוד ציוניים, אוהבי ישראל וצה"ל וזו עוד סיבה לחיבור הטבעי אליהם".

בגדוד ערכו מדי כמה שבועות סקירה לחברי הקהילה על פעילות היחידה ומשימותיה. "סיפרנו להם על התקופה שעברנו ומה הדבר הבא על הפרק, מה זה אומר להיות חייל בודד בצבא ועוד. לפני חודשיים הגיע אלינו צוות צילום להפיק סרטון לקהילה".

פעילות התמיכה של חברי הקהילה הורגשה מצד הגדוד בעיקר בתרומות. "מרגש במיוחד היה בתקופת שומר החומות ולפני החגים, כשהגיעו אלינו מ-FIDF עם עשרות מכתבי תודה לחיילים, שוקולדים ושלט ענק שהם הדפיסו ותלינו בגדוד", שיתף סרן גודמן. "אלו דברים שמזכירים לך מה אתה עושה פה בעצם. זה היה מרגש מאוד".

הגדוד שאומץ (צילום: אורי שמש)
הלוחמים עם שלטים ששלחו חברי הקהילה|צילום: אורי שמש

נציגת התורמים אליסיה סיפרה מצדה כי היה מדובר על קופסה עם לא פחות מ-600 מכתבי תודה והערכה שנכתבו והוקדשו לחיילים מ-3 בתי ספר יהודיים. "הקשר המדהים שנוצר בין הקהילה לגדוד 330 מרגש ומממש את אמירתו של בן גוריון - 'עם בונה צבא בונה עם'", אמרה ורדה דרוקר מנהלת פרויקט אמץ לוחם, הפועל מזה 16 שנה. "ארגון FIDF מהווה מבחינתנו שותף אסטרטגי לפרויקט ואנחנו גאים שקהילות רבות בארה"ב בוחרות לאמץ את גדודי צה"ל".

"אמץ לוחם" הוא פרויקט למעורבות חברתית של 'יחד למען החייל', אשר מטרתו לתמוך במערך הלוחם הסדיר של צה"ל, באמצעות חיבור בין חברות ותורמים מהארץ ומהעולם לבין יחידות לוחמות. במסגרת האימוץ, היחידה המאומצת מקבלת סל רווחה בסך 100,000 שקל בשנה, תוך התחייבות למתן סכום זהה למשך 3 שנים.

התרומה מועברת במלואה לגדוד ועומדת לרשותו למימון פעילויות הרווחה בהתאם לפקודת "אמץ לוחם" בצה"ל. ארגון FIDF הוא שותף מרכזי בפרויקט ומאמץ כ-85 יחידות בצה"ל, באוויר בים וביבשה, ביניהן גם גדוד 330.

לאחר סגירת גדוד 330, קהילת אורנג' קאונטי קיבלה לידיה את אימוץ גדוד 183 הממוקם גם הוא בשיזפון, כך שמידת ההערכה ומעורבות הקהילה בגדוד תישאר גבוהה כפי שהייתה בעבר. "הקהילה תלווה את גדוד, תעמוד לצידו ותוקיר את פעילותו החשובה למען הגנת המדינה", סיכמו והבטיחו התורמים.

הגדוד שאומץ (צילום: אורי שמש)
"אלו דברים שמזכירים לך מה אתה עושה פה"|צילום: אורי שמש