א', חייל דתי, היה לוחם מג"ב שהוצב לשירות בחברון לתקופה בת כחצי שנה. במהלך שירותו שם, באותה עיר בה הכול רגיש כל כך ויכול להתהפך בכל רגע נתון, יצא לא' להתעמת פעמים רבות עם מתנחלים ופלסטינים.
"גוייסתי למג"ב עם פרופיל 97, לא הייתה לי שום בעיה בריאותית", מספר א', "אחרי הטירונות הוצבתי לשרת בחברון. במשך כמה חודשים חיי היו בסכנה ממשית. המציאות היומיומית שם קשה מאוד, כל הזמן אתה בעין הסערה. יהודים וערבים מתעמתים כל הזמן, מעליבים ומקללים אותך כל הזמן, רק בגלל שאני עושה את העבודה שלי. חשתי לא פעם חסר ישע מול המון כזה של אנשים, שמתעמתים ומסכנים אותך".
לדבריו, למרות שהיה לו נשק, הרי שחייו היו תלויים ביהודים ובפלסטינים שניצבו מולו. כדי להיכנס לפרופורציות, נבהיר שמדובר בהמוני אנשים כאלה, שנכנסים לעימותים עם חיילי צה"ל על בסיס יומי, פנים אל פנים.
"שירתתי במערת המכפלה, בשמירה על הסדר הציבורי. היו תמיד מהומות בין יהודים לפלסטינים. קשה לשמור על כמות כזו של אנשים שמתפרעים כל הזמן. היו לי קשיים נפשיים, הייתי במתח. מצד אחד רציתי לבצע את עבודתי ולשרת את המדינה, ומצד שני הייתי צריך להתעמת עם אלפי יהודים, שהעמדה שלי הייתה זהה לזו שלהם. זה לא קל. היה לי קושי נפשי לשרת ביחידה". כך סיפר א' בתצהיר שהגיש לבית המשפט, במסגרת תביעה שהגיש נגד משרד הביטחון. לדבריו, תקופה קצרה לאחר מכן, הוא לקה בסוכרת נעורים, שאחד הגורמים להופעתה הוא לחץ נפשי.
"הייתי בוכה בלילות. היה לי קשה מאוד אבל לא הייתה לי ברירה. היו מפגשים סוערים בין יהודים לערבים, כשאני תקוע באמצע וכל אחד מקלל ומאיים עליך שאתה לטובת צד כזה או אחר", טען א'.
הלוחם, שהשתחרר לפני כשלוש שנים, פנה לקצין התגמולים במשרד הביטחון על מנת שזה יכיר בו כנכה עקב סוכרת הנעורים, בה לקה לאחר שירותו הצבאי במערכת המכפלה. פנייתו של א' נדחתה. קצין התגמולים דחה את תביעתו בנימוק שאין קשר בין שירותו הצבאי, לבין העובדה שלקה במחלה.
א', לא ויתר ופנה לעו"ד יואב אלמגור, וזה הגיש בשמו תביעה לבית משפט השלום בחיפה, נגד קצין התגמולים. לכתב התביעה צורפו חוות דעת ומחקרים רפואיים, שקובעים כי לחץ נפשי הוא אחד הגורמים להתפרצות מחלת סוכרת הנעורים. "סביר להניח שאם לא היה מתגייס לשירות צבאי בחברון, לא היה סובל מהמחלה הזו", טען אחד המומחים.
השופט קיבל את תביעתו של הלוחם וקבע כי אכן יש קשר בין הקושי הנפשי שחווה במהלך שירותו הצבאי בחברון, לבין המחלה בה חלה. בהתאם לכך, א' הוכר כנכה צה"ל. לדברי השופט, השירות של א' בחברון העצים את הלחץ הנפשי בו היה נתון ולכן פרצה המחלה בגופו. השופט חייב את קצין התגמולים לשלם לא' הוצאות משפט, כמו גם החזר עבור המומחים שהעידו מטעמו.
פסק הדין הזה הנו בעל חשיבות רבה שכן חיילים ולוחמי מג"ב רבים, אשר שירתו בתנאים לא קלים באזורי עימותים שונים - ביהודה ושומרון ובחברון, הגישו תביעות דומות ולא הוכרו כנכי צה"ל.
וועדה רפואית תדון ותקבע את אחוזי הנכות של א'. ההערכה היא שהוא יקבל הכרה במעמדו ופיצוי מהמדינה, בשווי של כשני מיליון שקלים.