הצעת החוק לשינוי אופן הטיפול של צה"ל בחיילים שנפצעו במהלך שירותם, אותה יזם ח"כ עפר שלח (יו"ר סיעת "יש עתיד"), עברה היום בוועדת השרים לחקיקה ותעלה למליאת הכנסת ביום רביעי. על פי נוסח ההצעה, צה"ל ייקח אחריות על הטיפול בחיילים פצועים עד שחרורם המלא משירות.

כיום, חייל צה"ל שנפצע במהלך שירותו הצבאי מועבר לטיפול רפואי שאורכו כחודשיים בר"מ 2. בתום תקופה זו מועבר החייל לר"מ ד', שבמסגרתו הוא גוזר חוגר ומשתחרר מהצבא לתקופה מוגבלת של כחצי שנה. עם תום השחרור הזמני, מתכנסת ועדה רפואית ומחליטה אם להחזיר את החייל לשירות או לא. בתקופה זו נאלץ החייל לטפל בעצמו באופן עצמאי דרך קופות החולים - וללא תמיכה כלכלית מטעם המערכת הצבאית.

לפי ההצעה של ח"כ שלח, חייל שאינו כשיר ארעית לשירות ימשיך להיחשב חייל למשך שישה חודשים. בתום תקופה זו, אם עדיין יהיה בלתי כשיר לשירות – ישוחרר. 

"ועדת השרים לחקיקה החליטה היום לתמוך בהצעת החוק שלי, המבטלת את הנוהל הפסול לפיו משחררים מהצבא זמנית חיילים שנפצעו במהלך שירותם", אמר ח"כ שלח בתום הדיון. "אני מודה לחברי הוועדה, שהתעלו מעל שיקולים פוליטיים וקיבלו את עמדת מערכת הביטחון, התומכת בתיקון העוול הנוגע לאלפי חיילים. זו תחילת הדרך לנוהל חדש, שייצור אמון ראוי בין הצבא לבין החיילים ומשפחותיהם ויקיים את המובן מאליו: על צה"ל לדאוג לחיילים שנפצעו, בכל תנאי ובכל מצב. נמשיך בה עד להסדרה הסופית".