באזור מטה בנימין, בעיקר באזור מעבר קלנדיה הכפר בלעין והכפר נעלין, מתנהלות מידי יום שישי הפגנות ומחאות, שבמקרים רבים נגררות לפסים אלימים שכוללים השלכות של אבנים ובקבוקי תבערה מצד הפלסיטינים ובתגובה ישראלית של ירי גז מדמיע, רימוני הלם וכדורי גומי. כל אירוע שכזה לא מתנהל מבלי שינכחו כלי תקשורת זרים במקום – מה שבעבר גם ללא מעט תפניות ושינויים בהתרחשויות בשטח ולאחר מכן, בזירה התקשורתית.
בעקבות אירועי יום שישי האחרון, התאחדות התקשורת הזרה (FPA) בישראל הגישה לצה"ל תלונה על ירי מכוון נגד עיתונאים בהפגנה שנערכה באזור קלנדיה, מדרום לעיר רמאללה שבשומרון. "בצהרי יום שישי האחרון, כוחות ישראלים השליכו רימוני הלם אל עבר כתבים החברים ב-FPA בעת שעזבו את הזירה. חברי ה-FPA הרימו את ידיהם לאוויר וסימנו את הכיוון שאליו הם רוצים ללכת – אותו הכיוון אליו הושלכו הרימונים", כך נאמר.
בתלונה שהוגשה, תואר מקרה של צלם איטלקי אשר תיעד את האירועים במקום וכמעט חטף כדור גומי בפרצוף. אותו הצלם, כך מסופר, בדיוק הרים את המצלמה בכדי לצלם תמונה, והמצלמה הייתה זו שחטפה את כדור הגומי והתרסקה. "במידה והוא לא היה מצלם באותו הרגע, זה היה הראש שלו ולא המצלמה", סיפרו ב-FPA. "אין כאן שום שאלה – הכוחות כיוונו ישירות לכתבים", כך נפסק בתלונה. עוד צוין כי הכתבים והצלמים לבשו אפודים מסומנים וקסדות שלא מותירים מקום לספק באשר להיותם אנשי תקשורת.
AFP (סוכנות הידיעות הצרפתית), פרסמה גם את תגובת הצבא לפנייתה. ראשית נאמר בתגובה כי הירי אל עבר המפגינים נעשה בתגובה להשלכת בקבוקי תבערה ואבנים. עוד נאמר בתגובה כי "במהלך הפרובוקציה, הכתבים תיעדו את הדברים מקרוב מאוד והיו ממש בתוך הפורעים כשהם מעמידים את עצמם בסכנה". באשר למקרה עם הצלם האיטלקי נאמר כי בדיקה ראשונית של צה"ל באשר למקרה עם העיתונאי האיטלקי העלתה ש"כדור הגומי שפגע במצלמה של הצלם, אשר היה בקרבת המפגינים, לא נורה לעברו בכוונת תחילה, אך המהומה התפרשה גם לכיוונו" – כך על פי לשון התגובה.
בהתאחדות לא הסתפקו בתגובתו של הצבא ותקפו אותה חריפות. מארק לונגארי, רכז הצלמים של AFP סיפר לטלגרף הבריטי כי הצלמים עמדו במחסה במרחק של 20 מטר מבני הנוער שהפגינו והשליכו את האבנים ושללא כל התרעה מוקדמת, החיילים התחילו לירות לעברם כדורי גומי מבלי שיתיזו קודם גז מדמיע או שיזהירו באופן מסוים. "בדרך כלל הם יורים לרגלים", הוא אמר, "אבל זה היה ירי בגובה העיניים. הכדור פגע בחלק העליון של המצלמה. אם הוא לא היה מצלם באותו הרגע הוא היה מת".
לדברי לונגארי, גם כאשר פנו לכוחות בשטח, לא קיבלו תגובה מכבדת. "הראינו את המצלמה למפקד בשטח והוא צחק ואמר שמדובר בטעות, אבל זה ברור שאתה לא יורה בטעות בגובה העיניים".
בהודעה רשמית שהפיצה ההתאחדות, היא תקפה באופן חריף ונוקב את מדיניות התחקיר הצה"לית שלדבריהם לוקה בחסר. בהודעה ציינו כי בשנתיים האחרונות הגישו עוד כעשר תלונות על מקרים דומים, אך אלו לא נחקרו באופן רציני והוסיפו כי לצבא ולמג"ב יש רקורד לא מזהיר באירועים שכאלו. "על פי מה שאנחנו יודעים, רק שתי חקירות החלו וגם הן, לא הסתיימו עם תוצאה של ממש", נאמר בהודעה, "התלונות האחרות, זכו להתעלמות".
בהודעה, ציינו את דוח טירקל מפברואר האחרון, זה אשר הצביע על בעיות מבניות בתהליך התחקיר הצבאי. "חקירה הולמת בעניין אלימות כלפי אמצעי תקשורת ועמידת חיילים מאחורי מעשיהם יהיה צעד פרקטי ראשון בטיפול בבעיה הזו".
מנגד, יש לזכור כי בעבר נעשו לא מעט מניפולציות מתוחכמות, לא מעט אחיזות עיניים ומשחקים של זוויות מצלמה, אשר נועדו לצייר את חיילי צה"ל כאלימים. האחרון מבניהם הוא המקרה של הדיפלומטית הצרפתייה שהצטרפה לפלסטינים בהקמה של מאחז בלתי חוקי. בתמונה שהופצה מאותו המקום, נראתה אותה הדיפלומטית כשהיא שכובה על הרצפה וקנה של רובה מכוון כביכול לראשה. מה שעל פי ניתוח של צה"ל, הוכח כלא נכון.
מדובר צה"ל נמסר: "הנושא נמצא בבדיקה ע"י הגורמים הרלוונטיים, שבסיומה תורה הפרקליטות הצבאית על אופן המשך הטיפול בו."
מגורם צבאי נמסר כי במהלך הפרת סדר שאירעה בקלנדיה ביום שישי האחרון נפצע הצלם, ששהה באזור ממנו נזרקו אבנים לעבר כוחות צה"ל, באורח קל מאמצעי לפיזור ההפגנות, שלא במכוון. עוד מסר אותו הגורם כי האירוע תוחקר על-ידי המפקדים בשטח, והצלם לא נזקק לטיפול רפואי.