מקרה נוסף של הדתה בצה"ל: יפה בן צור טנזר הגיעה היום (א') למרפאת חר"פ שבצריפין כדי ללוות את האחיינית החיילת שלה – אך שלוש החיילות בש"ג לא התירו לה להיכנס, למרות שהיה בידיה אישור כניסה. לטענתן היא הייתה לבושה באופן "לא צנוע", שעשוי היה לפגוע בחיילים ובקצינים הדתיים הממתינים במרפאות.
"הצטרפתי אליה לבסיס והיא ארגנה אישורי כניסה, אבל כשהגעתי פשוט לא הכניסו אותי", סיפרה עו"ד בן צור טנזר ל-mako פז"ם. "כשהגעתי לא הכניסו אותי ואמרו שאני לבושה בצורה 'לא צנועה', שיש דתיים במרפאות שזה יפגע ברגשותיהם". לדבריה, היא החלה להתווכח עם השומרות בש"ג, ציינה שהיא עורכת דין ושזו פגיעה בזכויות החיילת, ולבסוף החליטה לחזור לרכב ולקחת מעיל. גם הפעם החיילות לא התירו לה להיכנס, בטענה שהיא "תוריד את המעיל בפנים". בן צור טנזר החליטה לפנות לקצינה במקום, שגיבתה את החיילות ואת שיקול הדעת של מפקדת המוצב - ופסקה שהיא לא תיכנס.
משדולת הנשים בישראל נמסר בתגובה: ״כללי הלבוש של צה״ל לא חלים על אזרחים, גם אם הם מגיעים לשטח צבאי מכל סיבה שהיא. הצבא חייב להגדיר באופן חד־משמעי איפה עובר הגבול, לשמור על כבודן ורווחתן של מי שנכנסות ונכנסים בשעריו ולנקוט בצעדים משמעתיים כנגד האחראים למקרה המדובר. שדולת הנשים בישראל תמשיך לפעול נגד מקרים של הדרת נשים, אפלייתן והחלת כללי צניעות הזויים עליהן, במסגרת הצבא ובחברה בכלל. אנחנו מזמינות את כל מי ששמע או שמעה על מקרים כאלה לפנות אלינו לקו החם ב-hadara@iwn.org.il״.
תגובת דובר צה״ל: "אין קוד לבוש עבור אזרחים המבקרים בבסיסי צה"ל. לאחר בדיקה עולה כי עימות מילולי, איומים והתבטאויות לא ראויות כלפי השומרות והמפקדות בשער, הביא לאי הכנסתה של האזרחית, שהגיעה כמלווה לבת משפחתה, לבסיס. בת המשפחה נכנסה לבסיס וקיבלה שירות כנדרש. המקרה ייבדק".
עוד בפז"ם:
>> "ברבנות הצבאית היו מארגנים את הפעילות בחינם ומוסיפים הרצאה של רב"