אזהרה לחיילי החובה: הכתבה הבאה תגרום לכם לפרצי קנאה. אך בשביל להקל עליכם קצת את הכאב נזכיר שהקולגות בצד השני של הגלובוס נחשבים לחיילים מקצועיים, בעוד אנחנו, לא נעים לומר – לא. כנראה שמכך נובע הפער העיקרי שבגללו חיילי צה"ל יודעים שמהמשכורת הצבאית הם כנראה לא יתעשרו, בעוד בצבא ארצות הברית, המצב קצת אחר.
נתונים רשמיים שפרסם לאחרונה צבא ארצות הברית מציגים את מצב השכר של החיילים האמריקאים. נתחיל מהחיילים הפשוטים: על פי הנתונים שפורסמו, טוראי בצבא ארצות הברית ירוויח בשנתיים הראשונות לשירות כ-19 אלף דולר בשנה. מדובר בכ-1.5 אלף דולר בחודש או כ-5.3 אלף ש"ח, פחות משכר המינימום המקובל בישראל. אך לפני שאתם מצקצקים בלשון באכזבה, מדובר בשכר התחלתי בלבד: ככל שמטפסים בדרגות ובוותק, השכר עולה בהדרגה - אך בצורה משמעותית.
השיטה האמריקנית עובדת לפי הצמיחה בדרגות ולפי הוותק של המשרת (בצבא האמריקני זה לא תמיד עובד בהתאם). סמל צוות (staff sergeant), הדרגה השישית שיקבל חייל בשירות סדיר, יזכה כבר לשכר של כ-30 אלף דולר בשנה.
הקצינים, מנגד, יתחילו משכר התחלתי של 36,417 אלף דולר בשנה בדרגת לוטננט שני, המקבילה לסג"ם. כעבור כ-6 שנים, במידה ויישארו באותה הדרגה, הם ישתכרו כבר כמעט 46 אלף דולר. קצין ותיק יותר, בדרגת מייג'ור (המקבילה לסרן או לרב-סרן) ייהנה ממשכורת התחלתית של 55 אלף דולר בשנתיים הראשונות, ולאחר כ-6 שנים יגיע לסכום של כ-73 אלף דולר בשנה.
חוץ מהמשכורת החודשית, חיילי צבא ארצות הברית מקבלים בונוסים והטבות רציניות שנועדו לעודד את הישארותם בצבא. חיילים בתפקידים מיוחדים, כמו טייסים, לוחמים ביחידות מיוחדות או דוברי שפות זרות יקבלו בונוסים של אלפי דולרים ולפעמים אפילו עשרות אלפי דולרים בשנה. בכל מעמד חתימה לתקופת שירות נוספת, יקבלו החיילים והקצינים בונוס "הישארות" בשווי של כ-5,000 דולר. אם אתם דוברי שפות זרות כמו קוריאנית, רוסית, ספרדית וטאגאלוג (השפה המדוברת בפיליפינים), אתם יכולים לזכות בבונוס של עד 40 אלף דולר במעמד הגיוס.
רגע לפני שאתם רצים ללמוד קוריאנית, נזכיר שתנאי השירות בצבא ארצות הברית רחוקים מאלה של צה"ל: מרגע הגיוס, ייקח הרבה זמן עד שתראו את הבית שוב.