ו', חייל שסבל קשות מהקור ברמת הגולן, מבידוד חברתי ומיחס נוקשה של מפקדיו - לקה בהפרעת OCD (הפרעה טורדנית-כפייתית) המלווה בדיכאון וחרדה ושוחרר מצה"ל על רקע נפשי. החייל פנה למשרד הביטחון לפני מספר שנים בבקשה להכיר בו כנכה צה"ל, אך בקשתו נדחתה. כעת הגיש ערעור על החלטת קצין התגמולים והוכר כנכה צה"ל.
החייל התגייס לצה"ל בשנת 1997 ושירת כאפסנאי טכני בבסיס באזור רמת הגולן. לטענתו, כשהגיע לשרת ברמת הגולן, שובץ לשמירות רבות לבדו. הוא התלונן על פחדים ועל קור עז ובלתי נסבל ובתגובה הועבר לשמור בתוך משאית. במהלך השמירות, טען החייל כי התקשה לשמור על ערנות ומפקדיו בתגובה זרקו אבנים על העמדה שבה שהה, דבר שאף הגביר את פחדיו והגביר את חרדותיו.
בתצהיר שהגיש לבית המשפט ציין ו' שלא התחבר לחיילים האחרים בבסיס: אלה נהגו לכנות אותו בשמות גנאי, נידו אותו ושיבצו אותו לשמירות הקשות והארוכות ביותר. כתוצאה מכך, פיתח מחשבות טורדניות שעסקו בדרך לשיפור הזיכרון והעסיק את עצמו כל הזמן בשאלה אם יזכור את כל מה שמפקדו דרש ממנו לעשות. "למרות זאת, החייל לא פנה מיוזמתו לקב"ן ומפקדיו התעלמו ממצבו הנפשי הירוד ומהנידוי החברתי, והמשיכו ביחסם הדרשני כלפיו", טוען עו"ד יואב אלמגור שייצג את הצעיר בערעורו.
אחותו של החייל הוסיפה בתצהיר כי טרם גיוסו אחיה היה נער חברותי ומלא שמחת חיים, והידרדרות מצבו החלה לאחר שהועבר לבסיס ברמת הגולן. אז הפך לטענתה לשקט ומסוגר, ונראה סובל וממלמל משפטים בלי קשר. לאחר שמשפחתו נוכחה במצבו הנפשי הירוד, הוא הופנה באופן פרטי לפסיכולוג קליני. הפסיכולוג אבחן את הצעיר כסובל מהפרעה כפייתית OCD עם דיכאון, והפנה להעמקת הבירור אצל פסיכיאטר צבאי שהפנה אותו לוועדה פסיכיאטרית חיילית. הוועדה קבעה שיש לשחרר את הצעיר משירות על רקע אבחנה ודאית של OCD, ומאז הוא מטופל במרפאה הפסיכיאטרית בבית החולים תל השומר.
למרות זאת, קצין התגמולים במשרד הביטחון דחה את בקשתו להכיר בו כנכה צה"ל. החייל לשעבר פנה לעזרתו של עו"ד יואב אלמגור, אשר הגיש בשמו ערעור, אליו צורפו מסמכים רפואיים. בין היתר, צורפה חוות דעתו של הפסיכיאטר פרופ' עמיחי לוי, שאבחן את הצעיר כלוקה במחלה סכיזו-אובססיבית, שהיא צורה של סכיזופרניה. לדבריו, השירות המרוחק מהבית בניגוד לרצונו, בדידותו, השמירות הרבות, איומי מפקדיו והנידוי החברתי – מהווים שירות בתנאי לחץ קשים, אשר גרמו לפרוץ מחלתו.
"בתנאים של חיי האזרחות המערער השכיל להתמודד עם לחצים, אף שכנראה סבל מחרדת מבחנים ומקושי בשינון החומר כבר לפני הגיוס", קבע פרופ' לוי. "אך בתנאים הבלתי גמישים של הצבא הלחצים הכריעו אותו, ומחלתו הנפשית התפרצה". לדברי המומחה, אילו אותר וטופל בזמן וכראוי, כולל הקלת הדרישות כלפיו, יתכן שמחלתו לא הייתה פורצת כלל או שהייתה מתפתחת בצורה קלה יותר. הוועדה קבעה כי יש לקבל את ערעורו של ו' ולהכיר בו כנכה צה"ל. בנוסף, הוטל על קצין התגמולים לשאת בהוצאות המשפט של הצעיר על סך 7,000 שקלים.