לאחר שמשטרת ישראל סגרה בשבוע שעבר את מועדוני החשפנות בתל אביב לצמיתות, כפי שפורסם לראשונה ב-mako, זומנה להפתעתה ב' (26) - שעבדה כחשפנית באחד מהמועדונים - למסירת עדות במשטרה. לדבריה, במהלך העדות גילה החוקר במחשב שהיא נחשבת לעריקה למעלה משבע שנים מהצבא והיא הועברה לטיפול המשטרה הצבאית החוקרת.

"בזמן השירות הצבאי שלי כחיילת בודדה היו לי המון חובות", נזכרה השבוע ב' בשיחה עם mako. "הצבא לא בא לקראתי ולא עזר לי כלכלית".

במהלך שירותה היא החלה לעבוד בלילות כחשפנית במועדון כדי להחזיר חובות ולהתקיים. "לא ישנתי בכלל ובקושי תפקדתי, המצב הנפשי שלי הידרדר מאוד", סיפרה.

אחרי חצי שנה בה שירתה כחיילת בנשקיית הבסיס המפקד שלה אמר לה לטענתה שאין לה מה לבוא יותר ושהיא פטורה משירות צבאי. "הבנתי מזה שאני עם הצבא גמרתי וזהו", הסבירה, "לא חשבתי שאני עריקה".

לטענתה, בשנים קודמות היו כמה מקרים בהם נדרשה להסדיר את ענייניה מול הצבא. היא סיפרה איך לפי כשנתיים כשהייתה בהריון שוטר עצר אותה לבדיקה שגרתית וגילה במחשבי המשטרה שהיא עריקה. לדבריה הוא שיחרר אותה לדרכה וביקש ממנה שתסדיר את עניינה כשהוא מסביר לה שעקב הריונה היא תהיה פטורה משירות צבאי.

לפני כשנה הייתה תקרית נוספת כאשר הגיעה לנתב"ג בדרכה לחופשה בחו"ל ועוכבה על ידי שוטרים ממשטרת הגבולות לאחר שהופיעה במחשבים שהיא עריקה. "השוטרים היו נחמדים, לקחו אותי לחדר צדדי ואמרו להמתין עד שמצ"ח יגיעו. כעבור כמה שעות כשמצ"ח לא הגיעו שחררו אותי והתבקשתי לטפל בענייני. שלחתי את כל המסמכים שלי לקצין העיר, הסברתי את הרקע שלי והבנתי שאני כבר לא עריקה", שחזרה ב'.

המעצר בשבוע שעבר תפס את ב' בהפתעה. "לקחו אותי לכלא 4, זה היה סיוט שאני לא מאחלת לאף אחד. שמו אותי בבידוד מחשש שאפגע בעצמי. רצו להכניס אסירות שיהיו אחראיות להשגיח עליי אבל הן סירבו. היו לי התקפי חרדה".

ב', שכרה את שירותיו של עו"ד עידן דביר מומחה בדיני צבא שדאג שתיפגש תוך ימים ספורים עם קב"ן ותקבל המלצה לפטור משירות. היא שהתה שבוע ימים במעצר בסופו הוחלט בפרקליטות בצעד נדיר שלא להגיש נגדה כתב אישום לאור נסיבות חייה הקשות ולאור העובדה שחשבה לתומה שהיא לא עריקה.

עו
עורך דין עידן דביר|צילום: יואב חסקלוביץ', חדשות

בכך ניצלה ב' מישיבה של 15 חודשי מאסר בפועל בכלא. כעת ב' אמורה לעשות טופס 'טיולים' בבסיס בו שירתה ולהשתחרר סופית מהצבא.

עו"ד עידן דביר מסר בתגובה: "מדובר במקרה של היעדרות משירות צבאי למעלה משבע שנים. במהלכן נסיבות חייה של ב' הלכו והפכו מורכבות יותר ויותר. מאז מעצרה פעלתי לקדם אל מול גורמי הכלא והפרקליטות את עניין שחרורה ובסופו של דבר הוחלט שלא להגיש נגדה כתב אישום מאחר ומדובר במקרה יוצא דופן והיא שוחררה באופן מידי. המקרה הזה מלמד שלא תמיד אדם שעורק מהצבא ראוי שירצה עונש מאסר ולא תמיד כליאה היא הפתרון המתאים".