זוהר נולדה וגדלה בבית חרדי, ולמרות זאת מספרת שמגיל 10 ידעה שהיא רוצה להתגייס ולשרת כלוחמת. בגיל 16 כשקיבלה צו ראשון אמרה לאמא שלה שהיא רוצה להתגייס, אך הדבר נשאר בגדר רצון כאשר קיבלה פטור דת. היא המשיכה במסלול חייה, אך משהו הרגיש לא שלם.

בגיל 24 היא החליטה ללכת ללשכת הגיוס ולבטל את הפטור בכל מחיר, גם אם זה מאוחר מדי. גם לאחר שהצבא לא אישר את הגיוס שלה עקב גילה היא לא ויתרה, והגיעה ללשכת הגיוס כל יום, כתבה מכתבים עד שהביאה לביטול הפטור שלה.

בנובמבר 2020 כשהיא בת 25, זוהר הגשימה את החלום הכי גדול שלה והתגייסה למסלול של לוחמת מג"ב. בשל הצעד המורכב שעשתה מבחינת הסביבה בה גדלה, כיום היא מתגוררת ב"דירת לוחמות" של האגודה למען החייל בפתח תקווה, יחד עם חיילות נוספות. בראיון ל-mako לכבוד יום המשפחה אותו מציינים היום (שלישי) היא מספרת על דירת הלוחמות שהפכה עבורה לבית, השותפות למשפחה שניה ומנהל שדואג לה ממש כמו אבא.

"מגיל 10 חלמתי להיות לוחמת", משתפת זוהר, "בפורים הייתי מתחפשת לחיילת ושוטרת, אבל מה שאני הכי זוכרת הוא שתמיד הסתכלתי על מג"בניקים בהערצה. אני חושבת שהחיל עושה עבודת קודש, נמצא בחוד החנית".

היא מאמינה בלהיות חדורת מטרה, לא לוותר וכך לשבור עוד שיא בכל פעם. אחרי שסיימה בהצלחה טירונות בגיל 25 נבחרה זוהר למצטיינת בקורס יסמ"ג (יחידת סיור מג"ב) וצלחה גם את קורס המ"כים. כיום היא משרתת כמפקדת מובילת משימה בגזרת "המשולש" שבקו התפר. "אני חושבת שכל יום אנחנו שוברים שיא מבחינה מבצעית. כשאת עושה את המעצר הראשון שלך, מוציאה צוות לשטח פעם ראשונה, אירוע הפס"ד (הפרת סדר) ראשון ועוד, כל רגע כזה הוא שיא חדש".

הלוחמת (צילום: האגודה למען החייל)
"חלמתי על זה מגיל 10". זוהר הודיה במג"ב|צילום: האגודה למען החייל

הערכים מהבית - ומהשירות במג"ב

זוהר מעידה על עצמה שהיא ממשיכה לשמור שבת, כשרות ושומרת על קשר קרוב עם אמא שלה. מאז שסיימה טירונות היא מתגוררת בדירה של האגודה למען החייל בפתח תקווה. "יש לי שתי שותפות מדהימות. אופק שמשרתת בחי"ר גבולות ונויה מחילוץ והצלה בפיקוד העורף. מרגע שנכנסתי לגור כאן יש אווירה של בית, בהתחלה הייתי פה רק בסופי שבוע ועכשיו כמעט כל יום".

מי שהפך לדמות מרכזית בחיה הוא סער, מנהל האזור האחראי על הדירה מטעם האגודה למען החייל. "אני מאחלת לכל בנאדם מנהל כמוהו, כל דבר שחסר בבית, כל תיקון שצריך, אני עוד לא מספיקה למצמץ והוא פה מתקן ועוזר באהבה. האגודה דואגת לנו להכל, החל מדירה מרוהטת ומאובזרת ועד באמת לכל חומרי הניקיון ומה שנדרש על מנת לחיות בבית".

כמה זה נדיר במג"ב שמישהי מתגייסת בגיל שהתגייסת?
"יחסית זה נדיר, אין הרבה כאלה. אני מכירה משהי אחת שהתגייסה גם בגיל מאוחר".

אילו תגובות את מקבלת על הבחירה והצעדים שעשית?
"אנשי קבע ממש מתפעלים ואומרים שאני מודל לחיקוי. חיילים בסדיר לא מאמינים איך למרות שלא הייתה לי חובת גיוס ויכולתי להרוויח היום משכורות של האזרחות אני כאן".

ומה את עונה למי שמתקשה להבין?
"אני מסבירה להם שיש דברים שכסף לא קונה, כמו שליחות, ציונות, אהבה לדגל, יש דברים שרק בשירות צבאי אתה תקבל כמו ערכים, מקצועיות, שייכות, זה שווה יותר מכסף. עם המצב במדינה, אם לא יהיה מי שיעמוד, יגן ויאכוף את החוק, לא תהיה לנו מדינה".

לסיום, מה התוכניות שלך להמשך הדרך?
"נשארו לי 5 חודשים לשירות הסדיר, אני חד משמעית אחתום קבע, אמשיך בלוחמה בתפקיד פיקודי, אמשיך להוביל. אני כאן כדי להישאר".