חיילים רבים המשרתים בצה"ל מפנטזים לאורך השירות על הטיול הגדול שיעשו לאחר השחרור. המחשבות, הבירורים והתכנונים מתחילים בדרך כלל בין משימה לתורנות ביחידה.

בשנים האחרונות מיזם בשם "ישראליז" החל בשיתוף פעולה עם צה"ל כדי להכשיר את החיילים המשוחררים לנצל את הטיול בדרום אמריקה גם כדי לסייע להסברה של מדינת ישראל בעולם "על הדרך", מה שנקרא.

"אנחנו מאמינים ששיחה קצרה ואיכותית יכולה ליצור שינוי גדול בצורה פשוטה וקלה", מסבירים נציגי העמותה את הרעיון שעומד מאחורי העניין. "זה אפשרי להפוך את הטיול הגדול להזדמנות".

אז איך זה עובד? ההתחלה היא בשני שלבים: נציגי העמותה מגיעים לכנסי המשתחררים ארבע פעמים בשנה ואת מי שעובר קורס משתחררים הם פוגשים ארבע פעמים בחודש.

ההרצאה הראשונית היא מתן כלים בסיסים לטיול הגדול, וחשיפה למטרות העמותה – שבעיקר מכוונות לכך שכל משוחרר יעביר את סיפורו האישי ובכך יאפשר ללמוד על ישראל טוב יותר.

בשלב הבא החיילים המשוחררים מוזמנים לסדנה מתקדמת של 4 שעות ללא עלות, כשבעמותה גם מציינים שיש אפילו פיצה. שם, נותנים להם כלים לקראת הטיול הגדול עם טיפים שנאספו במשך השנים כמו מתי לטוס, מה אסור לשכוח לארוז ואילו מסמכים חשובים.

בנוסף נותנים להם כלים לתקשורת בינאישית ובעיקר – איך להתמודד עם שאלות קשות על ישראל. "אנחנו קודם מציפים את הבעיה, מציגים כיצד התקשורת לפעמים מציגה את המציאות שלנו, ובכך מה הצד השני חושב עלינו על בסיס מידע אחר", מסבירים בעמותה איך זה מתבצע.



"בנינו 4 שלבים לתשובה על שאלה קשה, השלבים כביכול עונים על ה"איך" וה"מה" כל אחד עושה את שעל ליבו ובכך גם אנו מאמינים שעל בסיס הסיפור האישי, הזווית האישית שלך, תוכל להציג ישראל אחרת. במהלך הסדנה המתקדמת אנחנו מרחיבים על כל שלב, וגם מתרגלים יחד במהלך הפעילות".

יש להם 7 נציגויות שונות ברחבי היבשת, שמייצרות באופן יזום מפגשים חברתיים בין מטיילים ישראלים למטיילים מרחבי העולם, במטרה לשים את הדעות הקדומות בצד.

השנה הם צפויים להגיע ל-1,200 בוגרים שיעברו את הסדנה המתקדמת. הדבר הבא מבחינת העמותה הוא פיתוח קהילה למוצ'ילרים לקראת\במהלך הטיול הגדול. הקהילה תלווה את החבר'ה מתהליך הסדנה ועד לטיול ותמשיך לתת מענה וכלים, מקום מפגש באונליין למטיילים ברחבי העולם לשתף את הסיפורים, לשאול שאלות ולקבל מידע בנושא.