תצפיתניות בצה"ל המשרתות בגבול עזה טוענות שלמרות חודשים של בקשות הכיסאות בעמדה עליהם הן יושבות שעות ארוכות לא הוחלפו, למרות שהם לא תקינים וגורמים להן לכאבים, לקושי בריכוז וביצוע המשימה החשובה כל כך לשמירה על הגבול.
"כמעט שנה שאנחנו מבקשות כיסאות במקום השבורים שיש לנו בחמ"ל ואנחנו לא מקבלות". סיפרה אחת התצפיתניות שביקשה להישאר בעילום שם בשיחה עם mako.
"אחת הקצינות אמרה שדיברה עם כל המפקדים אבל זה לא עוזר וחלק אמרו לה שצריך להסתדר עם מה שיש. אין קצין אחד בכל האוגדה שלא שמע מאתנו על הבעיה של הכיסאות והכאבים, כמה שזה מפריע לנו להיות מרוכזות בעבודה ונראה שזה לא מזיז להם".
תצפיתנית נוספת מאותו הגדוד הוסיפה: "הקצינה הבטיחה לנו שיטפלו בזה, גם אמרה לנו שהעבירה את זה לגורמים הרלוונטיים אבל כלום לא קרה. אחרי שלושה שבועות העלנו את זה שוב לקצינים בכירים יותר וכלום לא זז". לטענתה נאמר להם גם בתגובה על ידי אחד הקצינים באוגדה: "תפסיקו להיות בכייניות. זה בכלל הרתיח אותי".
לטענתן, הדבר משפיע על התפקוד במערך שכבר הוכיח את חשיבותו באירועים ביטחוניים מדי יום. "אין פה אחת שאין לה כאבי גב וצוואר אבל עושה רושם שזה לא מעניין את המפקדים. אנחנו שואלות כל קצין שנכנס לחמ"ל מה עם הכיסאות, חלק לא עונים בכלל וחלק מסמנים עם היד שאין מה לעשות".
התצפיתניות קיבלו את הרושם ששום דבר לא יעזור ובלית ברירה החליטו להעלות את העניין לרשתות החברתיות. ממש לקרוא לעזרה ולבקש תרומת כיסאות לחמ"ל גם מאזרחים.
"אנחנו מרגישות תסכול מטורף וחוסר רגישות מצד הגדוד שלנו שלא דואג לנו לדבר הכי בסיסי", כתבו בפוסט שפרסמו ואליו צירפו תמונות של הכיסאות שלטענתן אינם תקינים. "הבנו שאנחנו צריכות להרים את הכפפה ולפנות אליכם לתרומות".
בעקבות הפוסט סיפרו התצפיתניות ל-mako כי: "לבקשה שלנו להחליף כיסאות לא מיהרו להגיב אבל אחרי שהעלינו את הפוסט המפקדים הגיבו בכעס ואמרו שזה מעשה חמור". החיילות סיכמו: "זו לא בכיינות. אנחנו יושבות שעות מול מסך שאסור להוריד ממנו את העיניים וחייבות להיות בשיא הריכוז כדי לא לפספס כלום. אבל כשאת סובלת מכאבי גב זה פוגע בריכוז".
לאחר פנייתנו ופרסום הכתבה, אחרי חודשים ארוכים שבהן לא טיפלו בבקשה שלהן קיבלו התצפיתניות בשעה טובה כיסאות חדשים לחמ"ל.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה:
"המקרה מוכר למפקדים ונמצא בטיפול, הכיסאות בחמ"ל זה עתידים להיות מוחלפים בימים הקרובים".