F18 חוצה את מהירות הקול (צילום: דרק סיוסטה)
הרגע שמתחיל ונגמר באותה שניה|צילום: דרק סיוסטה

בכדי ללכוד את הרגע שמתחיל ונגמר בשבריר שניה, בו חוצה מטוס סילון את מהירות הקול, יש צורך באמצעי צילום מיוחדים. דרק סיוסטה, הצלם שלכד את התמונות שאתם רואים, נסע 7 שעות מביתו שבניו יורק עד לבסיס חיל האוויר האמריקני בווירג'יניה. הוא עשה את כל הדרך רק כדי לתעד רגע מיוחד, בו מטוס ה-F18, שיכול להגיע עד למהירות של 1,915 קילומטר בשעה, עובר את מהירות הקול.

F18 חוצה את מהירות הקול (צילום: דרק סיוסטה)
לאן הייתם טסים ב- 1,915 קמ"ש?|צילום: דרק סיוסטה

בניגוד למה שרבים חושבים, הבום העל-קולי שאנחנו מכירים נשמע ברגע שמטוס חולף על פנינו מהר יותר ממהירות הקול, ולא רק ברגע שהוא חוצה אותה. בזמן טיסה, מטוסים מייצרים גלי לחץ מלפנים ומאחור, ממש כמו אלה שמייצרת סירה ששטה במים. אותם גלים נעים במהירות הקול וברגע בו המטוס עובר למהירות על קולית, אלה נדחסים יחדיו והופכים לגל אחד עוצמתי, מאחר ואין להם אפשרות לזוז זה מנתיבו של האחר. אותו ענן בצורת קונוס שאפשר לראות בתמונות, הוא בעצם נוזלים באוויר שמתרכזים.

F18 חוצה את מהירות הקול (צילום: דרק סיוסטה)
פחות או יותר כמו גלים של סירה. ה-F18|צילום: דרק סיוסטה

התמונות שפורסמו מגיעות לאחר סרטון מרהיב שהציג חיל האוויר האמריקני, בו ניתן לראות את מטוס ה-F18 חוצה את מהירות הקול מעל מי האוקינוס (החבר'ה ברקע הם לוחמי הצי האמריקני).

מעבר ליכולות הטיסה המהירות שלו, מטוס ה-F18 מסוגל גם לשאת מגוון רחב של פצצות וטילים שונים - מהאוויר לאוויר ומהאוויר לקרקע. כלי הטיס החמקמק הזה הגיע לשדה הקרב לראשונה בשנת 1986, במהלך מבצע "אל דוראדו" והמשיך את פעילותו כשלקח חלק גם במבצע "סופת מדבר" בשנת 1991, ובלחימה בעיראק בשנת 2003.

>> סוף לסרבל: המדים החדשים של טכנאי חיל האוויר