מחקר חדש מצא קשר שיטריד את מנוחתכם בין חיי הסוללה של המכשיר הנייד שלכם, וחיי המין שלכם. המחקר נערך בידי המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה של קוואנטלן, קנדה, והופיע בדפי כתב העת Sexuality & culture. מסקנות המחקר: “כשמתמודדים עם אחוזי טעינה נמוכים בנייד, נבנית תחושה של דחיפות, שעשויה להגביר לקיחת סיכונים לאור מותו הקרוב של מכשיר הטלפון".

נבדקי המחקר היו 262 גברים המקיימים יחסי מין עם גברים, שמשתמשים באפליקציות טינדר וגריינדר על בסיס קבוע (לכל הפחות פעם בשבוע). כל אחד מהנבדקים הוקצה לקבוצה אחרת של אחוז סוללה: קבוצה ל-5%, ל-20% ול-100%. התוצאות חשפו שקבוצות 5% ו-20% הסכימו להצעות מיניות בכמות משמעותית גדולה יותר מקבוצת המאה אחוז. "מצאנו כי באופן יחסי לסוללה מלאה, הסבירות שמשתתף יגיב בחיוב לסטוץ גבוהה יותר באחוזים הנמוכים של הסוללה", הם טוענים.

גבר מסמס (צילום: fizkes, shutterstock)
"כשמתמודדים עם אחוזי טעינה נמוכים בנייד, נבנית תחושה של דחיפות" | אילוסטרציה|צילום: fizkes, shutterstock

אמנם החוקרים מסייגים ואומרים "גברים שהציגו סבירות גבוהה יותר להסכמה לסטוץ, הציגו במקביל נטייה גדולה יותר לחיפוש אחר ריגושים, ללא קשר למצב הסוללה בטלפון". ייתכן וההרגשה של המוות הפתאומי של המכשיר הנייד, ואיתו ניתוק ערוץ הקשר העיקרי שלנו עם העולם, דוחף אותנו לחשוב שאנו חיים על הקצה של חיי הסוללה שלנו. ולרודפי הריגושים שבינינו, זה יותר ממספיק לשלוח אותם מפרפרים לפרח הבא.

זהו ככל הנראה המחקר הראשון שבדק את הקשר בין מין מזדמן לאחוזי טעינה במכשיר הנייד, אבל זו לא הפעם הראשונה שאותה מחלקה בודקת את השפעת אחוז הטעינה של המכשיר הסלולרי על התנהגות אנושית. בניסוי הקודם הוכיחו החוקרים שבאחוזי סוללה נמוכים, הסבירות גבוהה יותר שמשתמשי UBER יזמינו נסיעת פרימיום בתעריף גבוה יותר.

>> כל התמונות ממצעד הגאווה 2019

>> 10 הסלבס הישראלים הגאים הכי מצליחים באינסטגרם

>> 11 אייקונים להט"בים בוחרים את היצירה הגאה של השנה

"תוצאות המחקר הן פתח להבנה כיצד משהו חסר השלכות לכאורה, כמו סוללה בסלולרי, משפיע לרעה על קבלת ההחלטות שלנו, ויכול לפגוע במסוגלת להחלטות בעלות השלכות מרחיקות הרבה יותר – עם מי לפתח אינטראקציה מינית", מסכמים החוקרים.

_OBJ