באופן מסורתי, מחקרים על השפעות חברתיות של פורנו מתמקדים באספקטים האלימים בתעשיית הפורנו, עם שאלות הנוגעות להשפעות על התנהגות מסוכנת או אלימה אצל הצופים. מחקר חדש שסקר מעל לאלף גברים הומוסקסואלים פותח שדה חדש למחקר מדעי, דימוי גוף שלילי. מחקרים אחרים הוכיחו בעבר שבחברות מערביות, להומואים סבירות גבוהה יותר לדווח על חרדות או אי-נחת הקשורה לגוף, הפרעות אכילה וגישה שלילית יותר כלפי הגוף באופן כללי, הרבה יותר מנבדקים הטרוסקסואלים. אהה, ומחקרים אחרים מצאו שהרבה יותר מאתנו צופים בפורנו, בין 96 ל-99 אחוז מההומואים, לעומת בין 72-76 מהסטרייטים. האם פורנו יכול להיות אחת מהסיבות המניעות הומואים להרגיש לא בנוח בגופם?
"ישנם יתרונות למדיה מינית לא מצונזרת", טוען עורך המחקר פרופסור ג'פרי ת. פרסונס מהאנטר קולג'. "חלק מההומואים למדים מזה על מין. לחלק שלא גר בניו יורק או מערב הוליווד, ואין להם את אותה זמינות וכמות של שותפים פוטנציאלים, פורנו יכול לסייע להם להשיג סיפוק בחיי המין שלהם", מסביר הפרופסור מדוע חשוב להם לנקוט עמדה חיובית יותר כלפי פורנו. ההשפעה הישירה של צפייה בפורנו חשובה פחות מהשאלה "עד איזו מידה אנשים מאפשרים לדימוי הגוף האידיאלי להיות נוכח במחשבות שלהם, ולהשפיע באופן שלילי על תפיסתם העצמית".
פרופסור פרסונס מצביע על כיווני חקירה עתידיים. הוא משער שהאנשים הסובלים מדימוי גוף שלילי, הם לרוב אותם אנשים הצופים בפורנו המציג את דימויי הגוף "האידאלים" ביותר. המחקר אמנם כן מצא שפורנוגרפיה אינה הגורם היחידי לדימוי גוף שלילי, ששורשיו נעוצים בבעיות עמוקות הרבה יותר מהן סובלת הקהילה הגאה: "סטיגמה, אפליה, וחרדה הקשורה בחיים בקבוצת שוליים".
>> 8 רגעים גאים ששינו את פני הטלוויזיה הישראלית
>> לפני ואחרי: 5 טרנסג'נדריות חושפות את המעברים שלהן
גם אם דעת הקהל משתנה היום, עשורים של אפליה והומופוביה מופנמת לא נמחקים ברגע, ובכל זאת, פרסונס חושב שלדור הצעיר יש תקווה. הפורנו החובבני הזמין כל כך לייצור, הפצה וצריכה, עשוי להוות חלופה ראויה לדימוי הגוף המקובע של חברות ההפקה הגדולות. ב-2017 נכונות האמרה "לכל סיר יש מכסה" כבר סבירה הרבה יותר.