רועי יולדוס רוזנצוייג (צילום: תומר ושחר צלמים)
רועי יולדוס רוזנצוייג, עורך ערוץ גאווה|צילום: תומר ושחר צלמים

ביום שבת האחרון חגגו מאות חברים בגליטר, הליין של ציונה פטריוט ודניאל קצנגולד, את עלייתו לאוויר של ערוץ הגאווה החדש של mako.

הערוץ עלה אחרי חודשים של הכנה, עבודה ובדיקת השטח במטרה להיות לעמוד הבית של הקהילה הגאה בישראל.
הקמתו בפלטפורמה כמו mako איננה מובנת מאליה. התמיכה מצד המערכת, מצד החברים לעבודה ומכל הארגון הם אלה שהפכו את החלום של ערוץ כזה, לאפשרי.

הלב של הקהילה הגאה בישראל

להסביר את הצורך בערוץ גאווה בעידן כשלנו היא משימה לא פשוטה. 
לכאורה, אנחנו בתקופה מצוינת. הומואים אינם מוגדרים כחולים, כעבריינים או כפושעים.
אכן, עברנו כברת דרך ארוכה מאותם ימים חשוכים. קיימת פתיחות וקבלה רבה,
וב"מדינת תל אביב" נראה שסטרייטים הם אלה שצריכים ערוץ משלהם.
 
מצד שני, כשבודקים את התגובות והיחס לקהילה הגאה, ברור שהדרך עוד ארוכה.
נושאים "גאים" עדיין גוררים יחס עוין ואלים, ברב המקומות "הומו" היא עדיין הקללה הכי עסיסית, ורבים חווים אפליה רק משום שהם שונים.

קולות השנאה והסלידה שעולים כל שנה לקראת מצעד הגאווה, מזכירים שהמאבק לא תם. בעידן בו זמרים מזרחיים מפחדים לצאת מהארון כי הם גייז, כדורגלנים לא מוכנים להודות שהתופעה קיימת בקרבם, כאשר רבים מגורשים מבתיהם רק בגלל מי שהם ואנשים משלמים בחייהם – רק בגלל זהותם, יש עוד עבודה.

בנוסף לכל אלה, גם בזירה המשפטית והפוליטית המאבק לא תם.
זכויותיהם של הומואים, לסביות, בי וטרנס עדיין אינן שוות לזכויות של שאר האוכלוסייה, והיחס של חלק מחברי הכנסת הוא הומופובי ומפחיד.

חדירתם לפריים טיים של סלבס מהקהילה, והשינוי החיובי שחל באווירה הכללית ביחס לגייז, לא מעידים כי מיצינו את שילובם של הומואים, לסביות, בי וטרנס בקהילה, אלא בדיוק ההיפך - נראה כי יש לתת מקום לקהילה הגאה, ומכאן הגיעה ההחלטה על הקמת ערוץ זה.

אנו מקווים לתת ביטוי לקולות השונים בתוך הקהילה, לתחומי העניין הייחודיים רק לה, לבעיות ולדילמות, להתמודדויות הלא פשוטות אותן חווים חבריה. להביא את הזווית הגאה לכל עניין רלוונטי ולתת חשיפה לתרבות, לאמנות הייחודית שצומחת כאן, לחשוף את הסיפורים האישים שעומדים מאחורי המושג הכללי "קהילה", לספק מידע חדשותי ועדכונים מהארץ ומהעולם בתחומים שונים, ולהיות לכם גם לאתנחתא בידורית וקלילה, כשצריך.

בערוץ יעלו כתבות וטורים בנושאים של תרבות ופנאי, בידור, לייף סטייל ובריאות, תיירות וחופש וכמובן ענייני סקס, אהבה, זהות ויציאה מהארון.

מחכים לשמוע את ההצעות והרעיונות שלכם

המחשבה על הערוץ הגיעה מתוך הבנה כי "הומואיות", "לסביות" או "טרנסיות" היא הרבה מעבר ל"זהות מינית או מגדרית". הומואיות, לסביות, ביסקסואליות וטרנסג'נדריות היא שפה, תרבות. בכל העולם יש מספר מגזינים ראויים לגייז וללסבית, ואפילו האקדמיה מובילה עם לימודים הומו- לסביים ולימודים קוייריים.

מאקו גאווה באויטה (צילום: אסף כהן)
ציונה פטריוט ודניאל קצנגולד בעלי הליין חוגגים את mako גאווה|צילום: אסף כהן


בעידן בו מתקיים פסטיבל קולנוע גאה, מצעד גאווה, פסטיבל קולנוע לסבי, שבוע תיירות גאה, קמה חבורת תיאטרון הומו – לסבי, רק הגיוני שיהיה ערוץ תוכן מרכזי שירכז את התכנים, ויקדם תכנים חדשים העוסקים בקהילה הגאה, קשורים בה ומדבריה אליה ועליה בגובה העיניים. 

במובנים רבים, התהליך הוא דו כיווני: מחד מדובר ב"קהילה" אחת מגובשת שיש לה מטרה משותפת. מצד שני, רק באותו ערוץ ייחודי, יחשפו הסיפורים האישיים, המורכבות והרבדים השונים של אותם הומואים, לסביות, בי וטרנס, המרכיבים את "הקהילה" הגאה המיוחדת, שאני גאה להימנות עליה.

הקמת ערוץ גאווה בפלטפורמה גדולה ופופולארית כ- mako היא מהפיכה של ממש. הנראות של הקהילה הגאה על בסיס יומי וחשיפת הקהל הרחב לאנשי הקהילה, בכוחה לנפץ את הסטריאוטיפ השלילי שיש ביחס אליה ובמקביל לתת כוח לאותם הומואים, לסביות, בי וטרנס צעירים בארון, שמרגישים לבד בעולם.
כניסה של ערוץ גאווה לערוץ מרכזי באחד האתרים הגדולים והמשמעותיים בישראל כ- mako כמו אומרת לכולם "אתם בסדר".

אנו מקווים להיות הבית החם של ההומואים, הלסביות, הבי והטרנס בישראל. אם אתם סטרייטים, אתם גם מוזמנים. אין אפליה.

מחכים לשמוע את התגובות שלכם, הבקשות, ההצעות והרעיונות שיהפכו את mako גאווה ללב הפועם של הקהילה.

בינתיים, תיהנו מתמונות מהאירוע הנוצץ.

רועי יולדוס רוזנצוייג, עורך הערוץ

מאקו גאווה באויטה (צילום: ראובן שניידר )
חוגגים את mako גאווה|צילום: ראובן שניידר

>> היכנסו ותיהנו מכתבות נוספות בערוץ הגאווה

>> לקבוצה של mako   גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?