>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
ב-24 בנובמבר תציין קהילת הלהט"ב בישראל את יום הזיכרון הטרנסג'נדרי בצעדת הנרות המסורתית מתחנת משטרת לב תל אביב ועד למרכז הגאה בגן מאיר בתל אביב. האירועים יתקיימו השנה בסימן עלייה במקרים של אלימות משטרתית כלפי טרנסג'נדרים. "נקרא למשטרת ישראל: זכויות טרנסג'נדרים הן זכויות אדם", אומרים המארגנים.
>> טרנסג'נדרית מת"א: "הפשיטו אותי והשפילו אותי בתא המעצר"
אירועי יום הזיכרון יתקיימו במוצאי שבת, 24 בנובמבר, והם יחלו בהתכנסות אל מול תחנת משטרת לב תל אביב שברחוב דיזנגוף. שם תתקיים במה פתוחה עבור כל מי שחוו יחס מזלזל, משפיל או אלים מצד המשטרה, לעלות ולהעיד אודות החוויה.
"נשים טרנסג'נדריות רבות משלמות מחיר יקר על רצונן לחיות בהתאם לרגשות הזהות שלהן", אומרים המארגנים בעמוד הפייסבוק של האירוע. "אנשים טרנסג'נדרים רבים סובלים מהתנכרות מצד משפחותיהם, מתקשים למצוא עבודה ופרנסה, נתקלות ביחס משפיל במשרדי ממשלה, נתונים לפגיעה בזכויות בסיסיות וליחס מתנשא ומזלזל, מוצגות בתקשורת בצורה מתנשאת, מבזה ומסולפת – ועוד.
"האלימות הפיזית איננה הפורענות היחידה המאיימת על נשים טרנסג'נדריות ואנשים טרנסג'נדרים. לא פחות גרועה ממנה היא האלימות ממנה סובל, בצורה זו או אחרת, כל אדם טרנסג'נדר: ההדרה, הסטיגמה, שלילת הלגיטימיות של הזהות הטרנסג'נדרית. אלימות סמויה זו היא לא פחות קטלנית, לא פחות בלתי אנושית, וביטוייה רבים: דחיה, אפליה, עוינות, ביזוי, שלילת צלם אנוש, דחיקה לשוליים ומחיקה".
"האירוע הפומבי החשוב ביותר של הקהילה הטרנסג'נדרית"
יום הזיכרון הטרנסג'נדרי החל בשנת 1999 בסן פרנסיסקו, שנה אחרי רצח ריטה הסטר, אישה טרנסג'נדרית שנרצחה ב-20 דקירות סכין בדירתה בבוסטון. אחרי הרצח, הרבתה התקשורת להתעסק בלעג בזהותה המגדרית של הסטר, להתייחס אליה בלשון זכר ולכתוב את שמה במרכאות.
בעקבות הרצח החל פרויקט "לזכור את מתינו", המציין לא רק את הטרנסג'נדרים שנרצחו, אלא גם את האוכלוסייה שחווה רדיפה ואלימות. יום הזיכרון הפך לאירוע אותו מציינים במדינות רבות בעולם, והחל משנת 2001 הוא מצוין מדי שנה גם בישראל.
"יום זה הוא האירוע הפומבי החשוב ביותר של הקהילה הטרנסג'נדרית בארץ ובעולם", אומרים המארגנים. "הוא מוקדש לסולידריות טרנסג'נדרית, להצהרה בדבר ערך חייהן של נשים טרנסג'נדריות ושל אנשים טרנסג'נדרים, בזכותנו לחיות על פי רגשות הזהות שלנו, ולציון המאבק בטרנספוביה ובהומופוביה".
עוד אומרים המארגנים: "יום הזיכרון הזה מאחד את כל הא/נשים הסובלות/ים דחייה, רדיפה ואלימות בשל היותם/ן טרנסג'נדרימות. ציבור המתייחד עם מתיו והמזדהה עם נרדפיו איננו עוד ציבור חסר צורה וקול. זאת קהילה, גם אם היא חלשה וקטנה, גם אם היא ברובה נמנעת מחשיפה.
>> ברזיל: יותר מ-100 טרנסג'נדרים נרצחו מתחילת השנה
המארגנים והמארגנות של אירועי יום הזיכרון הטרנסג'נדרי מחפשים מתנדבים ומתנדבות לעזרה בהקמה ופירוק האירוע. להתנדבות ניתן ליצור קשר בדואר האלקטרוני או בפייסבוק.
>> ארגנטינה: האזרח יקבע אם הוא גבר או אישה