>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
היציאה מהארון אף פעם לא נגמרת. אחרי שיוצאים מהארון בפני ההורים, האחים, החברים וקרובי משפחה נוספים, נשאלת השאלה האם כדאי לצאת מהארון גם במקום העבודה. בעידן בו מחליפים עבודה כמו גרביים, השאלה הזו מקבלת חשיבות רבה ומלווה רבים עד גיל מאוחר.
"לקדם סביבת עבודה חיובית ללהט"ב"
פחד מיחס עוין, פגיעה בקידום והומופוביה עלולים לגרום לרבים להישאר בארון. מנגד, הצורך להרגיש בנוח, לזכות ביחס שוויוני ואף "לייצג" את הקהילה בכבוד - גורמים ליותר ויותר הומואים, לסביות, ביסקסואלים וטרנסג'נדרים (להט"ב) לצאת מהארון ולהניף את הדגל. מי יותר ומי פחות.
מחקר חשוב בינלאומי אותו מנהל בן קפל מאוניברסיטת ESEDA בברצלונה, שעולה לאוויר בישראל בשיתוף עם mako גאווה, מבקש לבחון את האופן בו מתמודדים הלהט"בים עם הארון במקום העבודה – מול הקולגות לעבודה והמנהלים.
"מטרת המחקר לקדם סביבת עבודה חיובית יותר לציבור זה ע"י התמקדות בשני מרכיבים", אומר קפל, יליד חיפה ובוגר החוג למדעי התנהגות באוניברסיטת תל אביב, שעושה בימים אילו דוקטורט בבת הספר ESADE לניהול בברצלונה.
"ראשית, מה על ההנהלה לעשות על מנת שעובדים גאים ירגישו נתמכים ובנוח יותר במקום העבודה ועזרה בזיהוי היתרונות שההנהלה יכולה להפיק בתמורה לסיפוק אותם תנאי עבודה חיוביים. "התייחסות מיוחדת תהייה לנושא האמון במנהל/ת וכיצד הוא משפיע על הנכונות לצאת במקום העבודה".
השאלון הווירטואלי יתמקד בחוויות האישיות שעברו חברי הקהילה במקום עבודתם כלסבית/ הומו/ /דו-מיני/ת, או טרנסג'נדר/'ת. השאלון החשאי מיועד לכל אחד המזדהה עם אחת מקבוצות האוכלוסייה המצויינות לעיל והינו מעל גיל 18.
המחקר הוא חלק מפרויקט אקדמי המובל על ידי המכון למקום העבודה העתידי (Future of Work Chair) מאוניברסיטתESADE ובברצלונה ו-mako גאווה, ובשיתוף עם אוניברסיטת חיפה ומספר ארגונים גאים באירופה.
"הרעיון למחקר נוצר כאשר עבדתי בחברת HP כמנהל תחום פיתוח משאבי אנוש וניהול המגוון של המשאב האנושי(Talent and Diversity Management) ", אומר קפל. "אחד הפרויקטים העיקריים שהנהגתי היה יצירת קבוצה חברתית ואסטרטגיית כח אדם לקידום סביבה תומכת יותר לעובדים גאים. אותה חוויה העמידה אותי בפני הצורך ליצור ולשתף בידע אשר יכול לתרום לשיפור האופן שבו ארגונים תומכים בעובדיהם/ן השונים/ות".
בהסתמך על הכרתי עם המחסור בידע לגבי החוויות והצרכים של עובדים להט"ב במקום העבודה אני משוכנע שהשתתפותך תתרום לקידום נושא חשוב זה.
במידה ויש לך אילו שהן שאלות לגבי המחקר אנא צור/י איתי קשר דרך הכתובת האלקטרונית ben.capell@esade.edu