הקהילה הלהט"בית זוכה להתעלמות מצד הממשלה בכל הנוגע לזכויות אדם בסיסיות מסיבות אידאולוגיות ופוליטיות, שלא נדבר על נשות הקהילה שמצבן אף חמור יותר, והן זוכות להתעלמות כמעט מוחלטת מרוב חברי כנסת. חברת הכנסת מיכל בירן, חברה בשדולה הגאה בכנסת, מעלה להצבעה הצעת חוק ביוזמתה המאפשרת לזוג נשים לתרום האחת לשנייה ביצית להפריה ומכירה בשתיהן כאימהות הילד. הצעת חוק זו היא אחת מההצעות הבודדות בכנסת הנוכחית שמקדמת זכויות של נשים לסביות וביסקסואליות בישראל. 

לפי חוק תרומת הביציות שנחקק ב-2010, אישה יכולה לתרום ביצית למטופלת הזקוקה לתרומה, רק אם היא אינה מסוגלת להתעבר בשל בעיה רפואית. כלומר, אישה בריאה ללא מניעה רפואית לא יכולה לתרום ביצית לבת זוגה.

החיים ב-2018 מחייבים את הכנסת והחברה הישראלית להכיר בתבניות משפחתיות חדשות. לכן, בירן תעלה במליאה בקרוב הצעת חוק שנועדה לאפשר לאישה לקבל תרומת ביציות מבת זוגה, ולקבוע שהיילוד יהיה ילדן של הנתרמת ושל התורמת לכל דבר ועניין. אחת תתרום את הביצית להפריה והשנייה תישא ברחמה את העובר, כלומר, אם אחת היא האם הביולוגית והשנייה תישא את העובר ותלד אותו. תיקון זה יאפשר לבנות הזוג מסלול חוקי להולדת יילוד שנישא ברחמה של אחת מבנות הזוג והופרה מביצית של בת הזוג השנייה. כמו כן, הצעת החוק מייתרת את הצורך בהליך אימוץ ארוך או צו הורות.

זוג אמהות לסביות (צילום: Shutterstock)
"הביולוגיה לא מגדירה הורות"|צילום: Shutterstock

חברת הכנסת מיכל בירן: "הביולוגיה לא מגדירה הורות. הורות היא הקשר הרגשי עם הילדים והמחויבות ארוכת הטווח. בחברה הישראלית יש הסכמה חד משמעית שהורים הטרוסקסואליים מאמצים הם הורים לכל דבר ועניין לילדיהם. לצערי, זוגות בני אותו מין מאמצים, גם אם אחד מהם הוא ההורה הביולוגי, לא מוכרים כהורים לילדיהם והצעת חוק זו היא דרך נוספת להתחיל את השינוי. הצעת החוק הזו מעלה לדיון את המובן מאליו מבחינתי - זוגות מאותו מין הן שווי ושוות זכויות לזוגות הטרוסקסואלים".

>> איזו קלישאה הומואית אתה? הגיע הזמן לגלות

>> "חושבים שאתם יודעים מי האקטיבי ומי הפסיבי?"

"לצערי, הממשלה ממשיכה להתנהג בצורה להט"בופובית", מוסיפה בירן, "רק לאחרונה שמענו את הדרישה ההזויה של הממשלה מזוגות נשים המבקשות לאמץ להצהיר שאינן "סוחרות בילדיהן" ואינן פדופיליות. הצעת החוק היא רק צעד אחד אל עבר שוויון זכויות מלא לקהילה. היא פותחת בפני זוגות נשים אפשרות נוספת, מלבד האפשרויות הקיימות היום, לייצר לעצמן חוויית הורות משותפת ומכירה באופן מלא, כפי שראוי, בשתיהן כאמהות".