>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם

אין תמונה
חלק מהנשים השייקחו חלק בערב הפוליטי
לאור קולות עולים וגוברים בקהילה הגאה נוכח היעדר ייצוג של נשים, יתקיים ערב פוליטי-חברתי גאה, שמטרתו להעלות לסדר היום את המעורבות החברתית של נשים בקהילה. את הערב יזמה ח"כ נינו אבסדזה, יושבת ראש השדולה למאבק בהומופוביה בכנסת.

"זה טוב לקהילה ולנשים"

בערב יפגשו הנשים והח"כיות לעתיד של מפלגת העבודה בנשות קהילת הלהט"ב וידברו על גאווה, מעורבות נשית בקהילה ובפוליטיקה ועל מפלגת העבודה. באותה הזדמנות יושק הפרויקט "שאי קולך בגאווה" - שמטרתו חיזוק המעורבות החברתית והפוליטית של נשים בקהילה, שבה עדיין יש ייצוג יתר לגברים. בין הנשים: אבסדזה, מרב מיכאלי, יונה פריטל, מיכל בירן, נדיה חילו וסתיו שפיר.

נינו אבסדזה (צילום: ליאור חלבי)
נינו אבסדזה|צילום: ליאור חלבי

"בשנתיים האחרונות בתור יו״ר השדולה למאבק בהומופוביה כאשר לוויתי ארגונים רבים ונוכחתי בעשרות אירועים של הקהילה הגאה שמתי לב לחוסר ייצוג נשי ומעורבות נמוכה עד כדי כמעט אפסית של נשות הקהילה בהם", מסרה ח"כ נינו אבסדזה. "אינני יודעת את הסיבות למצב שנוצר זה יכול להיות מחוסר עניין, אך גם מחוסר אפשרות וחסימה של הארגונים בהם רוב גברי".

מטרת פרויקט ארוך הטווח שאותו תוביל אבסדזה ביחד עם נשות המפלגה לאחר הבחירות הוא חיזוק המעורבות החברתית והפוליטית של הנשים בקהילת הלהט"ב גם בתחומים ובמקומות שאין או שלא היתה מעורבות נשית אלא רק גברית. "זה טוב גם לחיזוק הקהילה וגם לחיזוק מעמד האישה - מה שיוביל גם למעורבות וכוח פוליטי. הפרויקט ינוהל ויבוצע ע״י נשים מהקהילה שתובלנה אותו יחד אתנו".

"זה הזמן לשינוי"

ענת ניר פעילה ותיקה בקהילה ובעלת משרד פרסום והפקות גאה, קוראת לנשים להגיע לאירוע. "הסיבה שיש עכשיו שלל אירועים פוליטיים המכוונים לנשים היא ברורה: רוצים את הקולות שלנו. אני מפצירה בנשים להשתתף באירועים האלו, להשמיע דעה ולהראות נוכחות אך במקביל, להיות מפוכחות בנוגע לאיפה אנחנו שמות את הקול שלנו. יש לנו כוח פוליטי, יש לנו יכולת לייצג את עצמנו, לתמוך בעצמנו ולהצביע לעצמנו. בשנים הקרובות אנחנו נהיה עדים לשינוי מכריע במעמדן של נשים בקהילות הלהט"ב. כל זה יקרה רק אם כל אחת מאיתנו תהיה מודעת ליכולת שיש לה להשפיע ולשנות".

ענת ניר (צילום: זיו שדה)
בשנים הקרובות אנחנו נהיה עדים לשינוי. ענת ניר|צילום: זיו שדה

מיכל שר, מתנדבת באגודה ובקו המצוקה "יש עם מי לדבר" המקדמת בשנה האחרונה את כל נושא התנדבות ומעורבות נשים בארגוני הקהילה, מוסיפה: "יש כמה סיבות לכך שנשות הקהילה פחות פעילות: מבחינת התנדבות - הרי נשים משתכרות פחות מגברים בעולמנו המעוות - והדבר מותיר להן פחות זמן לפעילות שכזו - ובנוסף לנתון זה - רוב ארגוני הקהילה נשלטים ע"י גברים שלא שואפים לשיוויון ג'נדרי, לא משחררים את תפקידיהם (או לחילופין מורישים את הכסא לגבר הבא אחריהם) ופנייה לנשים כמעט ולא נמצאת בתודעה שלהם - ולכן ארגוני הקהילה ברובם פונים פחות לנשים, התכנים שלהם פחות רלוונטים לנשים ולנשים קשה מאוד עד בלתי אפשרי לעלות בסולם הדרגות ולהתייצב בועד המנהל של אותם ארגונים".

טופ 5 שי ג'יי מיכל שר (צילום: עירא זליכה)
מאמינה שהשינוי יגיע מבפנים. מיכל שר|צילום: עירא זליכה

שר מציינת, כי בחודשים האחרונים היא פועלת בשיטתיות ובנמרצות כדי לשלב נשים באגודה ובארגוני הקהילה. "החל מערב המתנדבות שקיימתי באוגוסט בו היה פאנל של כל ארגוני הקהילה בו סיפרו לנשים כיצד הן יכולות להשתלב - ותוצאותיו היו לא פחות ממדהימות, כלה בכך שהפקתי את העצרת לציון 3 שנים לרצח בבר נוער בו לראשונה השתתפו יותר נשים מגברים על הבמה, וממשיך בקמפיין לעידוד הצטרפות נשים לאגודה 'אפשר להציע לך חברות' בו ניתנה הנחה לנשים בלבד בהצטרפותן לאגודה (50 שח במקום 120) וקמפיין זה גייס בחודש אחד למעלה מ-45 נשים. דבר שישפיע משמעותית על הבחירות לוועד המנהל באגודה אשר יקתיימו ביוני הקרוב - בו הנשים סוףסוף לאחר שנים רבות ישמיעו את קולן באגודה. הקמפיין הצליח כ"כ שהוחלט להמשיך אותו עד סוף פברואר ולתת הזדמנות לכל הנשים שרוצות להיות מעורבות להצטרף לאגודה.

"אני מאמינה שהשינוי יגיע מבפנים - ואני פועלת נמרצות עבור זה. אבל נקודת ההתחלה של הנשים היא שונה משל הגברים ועלינו לתקן עוול של המון המון שנים - וזה ייקח זמן וסבלנות".

האירוע יתקיים ביום שלישי, 8/1, במועדון המילק - רח' רוטשילד 6, ת"א. פתיחת דלתות: 21:30.

>> נשות הקהילה יוצאות מהארון