ניצן הורוביץ (צילום: עודד קרני)
ניצן הורוביץ|צילום: עודד קרני
שעת המבחן של התאים הגאים במפלגות הגדולות: ח"כ ניצן הורוביץ החליט לדחות בשבועיים את ההצבעה על הצעת החוק לאיסור אפלייה מטעמים נטייה מינית וזהות מגדרית, בעקבות פנייה של נציגים מהתאים הגאים. הנציגים ביקשו לדחות את ההצבעה על החוק, כדי שיוכלו להפעיל לחץ על חברי הכנסת והשרים ממפלגותיהם שיתמכו בחוק המוצע.

"בתור מי שמוביל את מאבקה של קהילת הלהט"ב בכנסת, אני מברך על שיתוף הפעולה עם התאים הגאים החדשים", אמר הורוביץ. "מרצ היא המפלגה היחידה שבאופן עקבי, מאז ומתמיד, פעלה לקידום האינטרסים של הקהילה הגאה.

"הגיע הזמן שגם מפלגות אחרות ישימו לנגד עיניהן את האינטרסים של מאות אלפי אזרחים שנפגעים על רקע נטייה מינית וזהות מגדרית. בכוונתי להגיש את החוק להצבעה בעוד שבועיים. אני רואה בכך מבחן ליכולתם של התאים הגאים במפלגות השונות לייצג בצורה ברורה את האינטרסים של הקהילה הגאה".

"להגן על מאות אלפי אזרחים החשופים להטרדות ולפגיעה"

הצעתו של הורוביץ מהווה יקון לחוק הפרשנות, כך שבכל מקום בדין הישראלי בו קיים איסור אפליה, יתווסף איסור על אפליה מטעמים של נטייה מינית או זהות מגדרית.

איסור אפליה על רקע נטייה מינית וזהות מגדר, נקבע לאורך השנים בדברי חקיקה שונים, בהם, חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, חוק איסור אפליה במוצרים, שירותים ומקומות ציבוריים, החוק למניעת הטרדה מינית, חוק איסור לשון הרע.

הצעת החוק של הורוביץ מבקשת להרחיב את הכללים שכבר קבועים כיום בחקיקה, כדי שבכל מקום שבו אסורה או תיאסר בעתיד אפליה, תהיה אפליה על רקע נטייה מינית או זהות מגדרית אסורה גם אם לא צוין כך במפורש.

"באופן זה לא יהיה צורך בעתיד לשנות כל חוק בנפרד", אמר הורוביץ. "הצעת החוק מאפשרת לשנות בצורה רוחבית וכוללת את כל החוקים העוסקים באפליה, ובכך להגן על מאות אלפי אזרחים ישראלים החשופים להטרדות ולפגיעה".

"בכוחו של שינוי זה להשפיע גם מבחינה חינוכית וחברתית"

הורוביץ יזם את החוק לראשונה באוקטובר 2009, כחודשיים לאחר פיגוע הירי בברנוער. במעמד הגשת ההצעה, הורוביץ אמר כי אם החוק הזה היה קיים, ההסתה הפרועה שניהל הימין הקיצוני נגד קהילת הלהט"ב הייתה נמנעת.

ההצעה עוררה בתחילה תרעומת בקרב פעילים בקהילה הטרנסג'נדרית, שכן היא לא כללה את האיסור על אפליה מטעמים של זהות מגדרית. לאחר פגישה בין הורוביץ לבין נורה גרינברג, ממנהיגות הטרסנג'נדרים בישראל, משך הורוביץ את הצעת החוק והגיש אותה מחדש בניסוח מתוקן.

"לאור השינויים הגדולים שחלו בחוק הישראלי בשני העשורים האחרונים, מאז קבלת חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, ולנוכח הפגיעה התכופה בקהילת הלהט"ב, הגיע הזמן לתקן את חוק הפרשנות", אמר הורוביץ.

הורוביץ הוסיף: "כמי שמייצג קהילה ענקית שעדיין סובלת מהתנכלויות ומחוסר שוויון אזרחי מלא, אני מוביל את המהלך הזה כחולייה משלימה למאמץ המשפטי העצום של הקהילה הגאה בשנים האחרונות לקבוע ולהבהיר את איסור האפלייה על רקע נטייה מינית וזהות מגדרית. מעבר למשמעות המשפטית, בכוחו של שינוי זה להשפיע גם מבחינה חינוכית וחברתית".

>> "עדיף שהומו יתחתן עם אישה"

>> נשים בשביל נשים: סקס מניפסטו יוצא לדרך

>> היכנסו ותיהנו מכתבות נוספות בערוץ הגאווה

>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?