>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
לפני כארבעה חודשים הביעה הממשלה תמיכה בהצעתה של יו"ר מרצ, זהבה גלאון, להטיל חצי שנת מאסר או שיקום לצרכני שירותי זנות. אולם, רוב תקציב משרד הרווחה מופנה להשקעה בשיקום נשים העוסקות בזנות. בישראל של שנת 2012, ישנם כ-5,000 גברים ונשים טרנסג'נדריות שנקלעו לעולם הזנות, והם מודרים מכל תכניות טיפול והשיקום בשטח.
>> לעמות הפייסבוק של המאבק – לחצו כאן
>> לחתימה על העצומה – לחצו כאן
לקראת גיבוש תקציב משרד הרווחה באוגוסט הקרוב, פרסמו הסטודנטית רוני ליבנה, יחד עם חברים נוספים, עצומה הקוראת להכללת גברים ונשים טרנסג'נדריות בתוכנית השיקום. באירועי כפר הגאווה שיתקיימו ביום שישי בגן מאיר בתל אביב, יפעילו הפעילים דוכן גיוס והחתמה על העצומה.
"אני חושבת שמדובר בקבוצה קטנה יחסית באוכלוסייה שאין לה שום סוג של ייצוג", אומרת ליבנה. עד היום, כל תכניות הטיפול והשיקום מזנות במדינת ישראל מיועדות לנשים ונערות בלבד", אומרת ליבנה. "אין עדיין אף לא תכנית אחת שבה נכללים ומוכרים גברים".
שר התקשורת, משה כחלון, שנכנס לתפקיד שר הרווחה לאחר התפטרותה של מפלגת העבודה מהממשלה, אמר ימים ספורים לאחר כניסתו לתפקיד, כי הוא הנחה את הסגל המקצועי הבכיר במשרד הרווחה להגיש לו תכניות טיפול בנערים.
"התכניות הוגשו בשאיפה תקציבית של כ-30 מיליון שקל. עד היום, למרות שחלפה כמעט שנה מהגשתן – התקציב טרם אושר ואושרר", אומרת ליבנה. "גם בינואר 2011 הצהיר השר כחלון הכנסת כי מוכרת לו תופעת הבנים בזנות והוא כבר הנחה את המשרד לטפל בזה מידית".
"הנערים הללו לא ישתקמו בזכות עצמם"
"במשרד הרווחה בוודאי יאמרו שהבנים משתלבים בפרוייקט 'ערים בלילה' של עמותת עלם", אומרת ליבנה. "זה לא נכון. העמותה אמנם מאפשר לבנים קטינים המעורבים בניצול מיני מסחרי להשתתף בפעילות במרכז 'ערים בלילה', אך בפועל הפרויקט מקבל אישור למימון רק לפי קריטריונים של התוכנית הלאומית לטיפול בזנות. נערים ונשים טרנסג'נדריות אינם רלוונטיים לפי הקריטריונים של משרד הרווחה".
משרד הרווחה מסר בתגובה: "משרד הרווחה גיבש תכנית רחבה לטיפול בעוסקים בזנות בתוכנית כלולים גם טרנסג'נדרים. התכנית גובשה ע"י מיטב אנשי המקצוע במשרד ועלות התכנית הינה 30 מיליון ₪. כרגע התכנית נמצאת באישור תקציבי".
>> זנות היא לא עיסוק: על תופעת הזנות בקרב נוער להט"בי
קו הסיוע של עמותת עלם: 054-9773666