בנות זוג החיות יחד החליטו להרחיב את התא המשפחתי ולהביא ילדים לעולם. מאחר ואחת מהן סובלת מבעיה רפואית, החליטו בנות הזוג לפנות להליך הפריה חוץ גופית, כשהאישה הסובלת מהבעיה הרפואית תתרום ביצית ובת זוגתה תישא את ההיריון.

>> 7 הדמויות הכי קוויריות של דיסני בכל הזמנים

>> "מפריע לי שאנשים יסתכלו עליי וידעו שאני הומו"

לאחר שביצעו את הליך ההפריה בארה"ב, מאחר שלא יכלו לעשות זאת בארץ בשל מגבלות החוק, שבו ארצה ונולדו להן תאומים. בנות הזוג פנו לפקיד הרישום בבית החולים, וביקשו לרשום את ילדיהן ואת הורותן, בהתאם לזכותן ולחובתן על פי חוק מרשם אוכלוסין.

למרות הודעתן, נרשמה אימהותה של האם היולדת בלבד ופקיד הרישום סירב לרשום את אימהותה של האם הביולוגית, זו שתרמה את הביצית. השתיים פנו באמצעות עו"ד איריס שינפלד, מומחית בדיני משפחה, למנהל האוכלוסין בבקשה לרשום את תורמת הביצית כאמם של התאומים, אולם לא נענו.

זוג אמהות לסביות (צילום: Shutterstock)
"התייחסות להורותן כחשודה ואליהן כפחות אמינות מבני זוג הטרוסקסואליים" | אילוסטרציה|צילום: Shutterstock
בעקבות כך החליטו בנות הזוג להגיש בג"ץ נגד נגד מנהל האוכלוסין במשרד הפנים ונגד שר הפנים. בבג"ץ שהוגש באמצעות עורכת הדין שינפלד, טוענות בנות הזוג כי סירובה של המדינה לרשום את בת הזוג שתרמה את הביצית כאמם של הילדים, על אף היותה אמם הביולוגית, מהווה פגיעה קשה בילדיהם, שבאה לידי ביטוי גם בהיבטים רגשיים וגם בהיבטים כלכליים.  

עו"ד איריס שינפלד: "לא רק שהסירוב לרשום את האם הביולוגית כאמם של הילדים הוא לא מתקבל על הדעת, אלא שהוא מהווה אפליה וחוסר שוויון מובהק. הדבר גם מנוגד לחוק, שכן הוראות החוק מתייחסות להורה באשר הוא. הורים הטרוסקסואליים זוכים להכרה מידית כהורים על בסיס הודעתם בלבד, ורישומו של האב מתבצע על סמך הצהרתו, בין אם הוא נשוי לאם הילד ובין אם לאו. אלא שכאשר מדובר בהורות של בנות זוג, המצב שונה והן נדרשות לעבור הליך משפטי ארוך וסבוך, למרות הקשר הגנטי של האם תורמת הביצית. זוהי אפליה של העותרות ושל אימהות נוספות במצבן, והתייחסות להורותן כחשודה ואליהן כפחות אמינות מבני זוג הטרוסקסואליים".

עו
עו"ד שינפלד. "הורים הטרוסקסואליים זוכים להכרה מידית כהורים על בסיס הודעתם בלבד"|צילום: אילן ספירא, יח"צ

>> "הרגשתי כל כך רע להגיד לו 'לא' ולעצור באמצע"

>> טרנסג'נדר מפתיע את העולם בתמונת לפני ואחרי