>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
3 שנים וחצי אחרי הרצח בברנוער, הונחה היום (5.3) על שולחן הכנסת הצעת חוק הסיוע לנפגעי הירי בבר-נוער שיזמה וניסחה המחלקה המשפטית של האגודה למען הלהט"ב בישראל המובלת ע"י עו"ד משה שוחטמן. מטרת הצעת החוק היא לאפשר מתן סיוע על ידי המדינה לנפגעים עצמם או לשאיריהם, והיא הוגשה ביוזמת יעל גרמן (יש עתיד) ובשיתוף עם הח"כים קארין אלהרר, אורלי לוי-אבקסיס, ניצן הורוביץ, יצחק בוז'י הרצוג, דב חנין, סתיו שפיר, מירי רגב, דוד צור מהתנועה אבישי ברוורמן (עבודה) פנינה תמנו-שטה (יש עתיד) ומוטי יוגב מהבית היהודי.
"החוק נועד לתת מענה הוגן וצודק לקבוצת נערות ונערים שנפגעו פעמיים שלא באשמתם: פעם פיזית ופעם חברתית ונפשית בשל נטייתם המינית", מסר ח"כ יעל גרמן. "לדאבוני, חוקי המדינה כיום אינם נותנים מענה למקרים כגון אלו ולכן החוק הזה בא לעשות צדק ולסייע לנפגעים".
"מקווים למציאת הרוצח"
בשל המאפיינים הייחודיים של אירוע הירי בבר נוער, נוסחה ההצעה ברוח חוק התגמולים לנפגעי אסון ורסאי שחוקק בשנת 2002 וידוע בקיצור בשם "חוק ורסאי". מנגנון הפיצוי שנקבע בחוק ורסאי הטיל על שר הרווחה את הטיפול בסיוע לנפגעים תוך הקמת ועדה מומחים שתגבש את אמות המידה לפיצוי.
"באם יתקבל, החוק החדש יחייב את מדינת ישראל להעניק לנפגעים סיוע בהיעדר גורם אחר, בדומה לאסונות קודמים. כך היה באסון ורסאי ואף במקרים של מחלות נדירות כגון נפגעי פוליו. המשותף לכל אלו הוא שההחלטה להעניק סיוע לנפגעים התקבלה למרות שאין אחריות משפטית מצידה של המדינה לאסון או למחלה ובמטרה להקל על השגת הסדר מהיר והוגן לנפגעים", נמסר מטעם האגודה.
הרצח בברנוער התרחש ב-1 באוגוסט 2009 במבנה הברנוער של משרדי האגודה למען הלהט"ב בתל אביב, כאשר נכנס אדם רעול פנים אל תוך המבנה ופתח בירי אל עבר הנוכחים במקום. הירי גרם למותם של ניר כץ וליז טרובישי וכשלושים נפגעים. לפני מספר חודשים דווחה הכתבת עדי מאירי ברשת ב' של קול ישראל על התפתחות דרמטית בחקירה. בשל צו איסור פרסום, לא ניתן למסור פרטים נוספים על ההתפתחות.
"גם אחרי למעלה מ 3 שנים הרצח בבר נוער ממשיך להדהד ולחיות בלב של כולנו", מסר שי דויטש יו"ר האגודה למען הלהט"ב בישראל. "נמשיך לקוות למציאת הרוצח ולעשיית הצדק המתבקש אך בינתיים יש לסייע למשפחות ההרוגים והפצועים. שמחנו לגלות שיש בכנסת החדשה מספר רב של תומכים בהצעה שיזמנו וניסחנו. התמיכה באה כמעט מכל קצוות הקשת הפוליטית ואני מקווה שלצד הסיוע שיעניק החוק החדש לנפגעים יעבור גם מסר חשוב לחברה בישראל מסר של הכרה בקהילה הגאה ממנה התעלמו בכנסת במשך שנים".