>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם
בשבוע שעבר הותקפה נ' בדרום תל אביב על ידי 11 גברים עוטי מסכות שריססו את פניה בגז פלפל וחשמלו אותה בעזרת שוקר חשמלי. לאחר מרדף קצר נעצרו החשודים, אך אחרי חקירה קצרה שוחררו למעצר בית.
התקיפה הנוראית והתגובה הרפה של משטרת ישראל זעזעו את הקהילה הטרנסית ואת הקהילה הלהט"בית כולה, והביאו לארגון צעדת מחאה בנושא במוצאי שבת הקרובה. במקביל, רבים החליפו את תמונת הפרופיל לסמל השוויון בצבעים ירוק-שחור כאות תמיכה במאבק הטרנסי לשוויון זכויות ולקבלתם בחברה באופן מכבד ומכובד.
כתגובה לניסיונות עורכי הדין של החשודים לתאר את התקיפה כ"מעשה קונדס", העלתה טלילה נווה, טרנסג'נדרית ותיקה בקהילה הגאה, פוסט בעמוד הפייסבוק האישי שלה, שפורסם גם בעמוד הפייסבוק של ארגון "מעברים", בו היא חושפת כי לא מדובר במעשה קונדס חד פעמי אלא בתקיפה מתוכננת היטב, שהיא חלק ממסורת אצל חיילי מג"ב המשרתים בתחנות המשטרה העירוניות.
"מחזור חדש של חיילים כל שנה"
"זו לא הפעם הראשונה שחיילים במשמר הגבול עושים מעשה כזה" נכתב בפוסט, "כל שנה יש מחזור חדש של חיילים ששרתו בשטחים ואומנו לתת מכות לכל מי שבא להם... ואז הם מגיעים למגע עם טראנסיות ומהר מאוד תוך כמה ימים הם מתחילים להיות אלימים, בכלל אני יודעת שיש להם מין מסורת מפורסמת של היחידה "כשנהיה בתל אביב נרביץ לקוקסינלים". כל שנה יש את חבורת השוטריי מגב על אזרחי שעושים סיבוב מסורתי על קוקסינליות בתל אביב, וכל שנה מישהיא חוטפת מכות מהם".
טלילה מתארת את הפעם בה היא נפלה קרבן לתקיפה דומה: "אני חטפתי בפעם הראשונה בחורף 1985/6 ... עמדתי ברחבה ועשרים מטר ממני עמדה אחת ממש והיא באה אליי בריצה עם יד על הלחי וצעקה "הוא נתן לי אגרוף" והצביעה על אדם במיכנסיים ונעליים צבאיות ושבדיוק העיף אגרוף לא חזק מה שניקרא "מכה יבשה" לעוד אחת מהמבוגרות, ואז עשיתי כמה צעדים בכיוון והוא פנה אלי ושאלתי למה הבאתה לה מכה, הוא חייך והעיף לי אגרוף רך לאוזן, לא ממש הבנתי, ופניתי לג'יפ של מגב שעמד ליד, ואמרתי להם שיש פה מישהו שסתם מרביץ לנו... לא אשכח את המבטים והחיוכים שנעצו בי, חייכו ולא ענו, זה שליד הנהג נתן דחיפת מרפק לנהג שהתניע ופרץ בנסיעה אלימה לכיוון הבחור שעדיין רץ מבחורה לבחורה וחילק כאפות/אגרופים לכולן, ואפילו לכמה סרסורים של נרקומניות שניסו להשתלט עליו, הג'יפ עצר בחריקה ליד המכה והוא ניכנס לג'יפ".
את טענותיה לגבי המסורת ארוכת השנים מבססת טלילה על שיחה אישית שערכה עם אחד מהחיילים, שלטענתה היה הומו בארון: "הוא סיפר לי בממש וידוי רגשני כזה את האמת, אכן יש כזו מסורת אצלם "לפוצץ קוקסינל בתל אביב", שנתיים וחצי שטחים חצי שנה בתל אביב ולפוצץ קוקסינל", זה האידאל וככה מחנכים אותם, אין טראנסית מבוגרת שלא קיבלה מכות מהם"
שיוך מקרה התקיפה למג"ב הוא טעות
לגבי אירוע התקיפה שהתקיים בסוף השבוע, מבקשים במג"ב להבהיר כי למיטב ידיעתם מדובר כנראה בחיילים בשירות סדיר, שמתוכם רק חייל אחד ממג"ב. "אנו מוקיעים ומגנים כל התנהגות שכזו, אך קישור הסיפור למג"ב הוא סילוף המציאות".
בתגובה לפרסום כי לא מדובר רק בחיילי מג"ב אלא בחיילים מיחידות שונות בצה"ל, פנינו גם לדובר צה"ל שהבהיר כי המקרה נמצא תחת חקירת המשטרה ולכן הוא מנוע מלהתייחס לנושא.
לדאוג שהנושא לא ירד מסדר היום
את הפוסט פרסם ארגון מעברים, ששם לו למטרה ליצור תשתית לאקטיביזם בר קיימא עבור הקהילה הטרנסית, קידום שינוי עמוק וארוך טווח, תוך התייחסות פורצת דרך לנושא של טראומה בקהילה.
"הקהילה שלנו מצטיינת במצבי חירום, בתגובות מהירות ובלתי מתפשרות לאירועים טראומטיים כמו זה", אומר אלישע אלכסנדר, ממקימי הארגון, "אבל אסור שנעצור שם. לכן חשוב לנו לבקש מכם/ן באופן אישי, לקחת את האנרגיה הזו, לא רק להעלאת מודעות והשמעת קול מחאה, אלא גם להשקיע אותה ביצירת בשינוי לאורך זמן - לקדם את הנושא הטרנסי באירגונים השונים, להתנדב באגודה, באיגי, לעשות הסברה בחוש"ן, להצטרף לפרוייקט גילה - פרוייקט קהילתי מקסים! להביא עוד הורים לתהל"ה, לתמוך בפעילות טרנסית במרכז הגאה, בבית הפתוח, בב"ש, בצפון, ובכל מקום - בכנסת, בעירייה, בעבודה, בקופת החולים, במשפחה, באוניברסיטה ובבית הספר. הקהילה הטרנסית משוועת לבטחון אישי, לייצוג תקשורתי הולם, לדיור, לתעסוקה, לתקציבים, לשינוי נהלים וחקיקה, למענה שחסר, ולהעצמה גם של החלקים הכי מודרים בה.
אחרי שההפגנה במוצ"ש תתפזר, ואחרי שתמונות הפרופיל בפייסבוק יחזרו לקדמותם, עלינו לדאוג לא להוריד את הנושא הטרנסי מסדר היום הקהילתי".