כמו בכל שנה, גם השנה לקראת ציון ארועי הגאווה, פרסמה ענת פרי, מנהלת בחברת job hunt, הודעה בפורום "משרות הייטק בין חברים", ברשת החברתית העסקית לינקדאין.
"חג הגאווה נסוב סביב זכויות האדם וכבוד האדם - שתי נקודות שחשוב לשים לב להן גם בחיפוש עבודה או עובדים", כתבה פרי, "מקום עבודה שמכבד את קהילת הלהט"ב הוא מקום עבודה שמכבד את העובדים והעובדות שלו. חפשו וצרו מקומות עבודה ידידותיים ללהט"ב ותקבלו מקומות עבודה שידידותיים ומקבלים לכולן/ם".
התגובות לעצה הידידותית לא אחרו לבוא, והפתיעו אפילו את פרי עצמה, בעיקר בשל העובדה כי הן הגיעו מאנשי אקדמיה ובכירים בתעשיית ההיי טק, ולוו בהתבטאויות הומופוביות.
"אני לא נמצא בקבוצה הזו כדי לקבל הודעות בעלות אופי מיני", כתב ד"ר אלי רון, חבר סגל בפקולטה למדעי הנדסה באוניברסיטת בן-גוריון, "ההודעה הזו בפורום הזה גובלת בהטרדה מינית ויצירת אוירה עכורה, כי מרבית האוכלוסייה לא רואה באירוע הזה 'חג' אלא תועבה. את ההעדפה המינית של עובדים בפועל או מועמדים צריך לשמור במקום הראוי לו - בבית... ועוד משפט לכל הנזעקים - שלא תעזו לסתום לי את הפה, הבנתם? יש לי זכות להביע דעה, ובוודאי כזו שמשקפת ציבור גדול מאוד, בלי שחבורת הפוליטיקלי קורט והשולית סטטיסטית תטיף לי כמקהלת תנים מוכי כינים".
ד"ר רון זכה לחיזוקים מחברי קבוצה בודדים נוספים, שכתבו תגובות כגון "זהו פורום מקצועי טהור ואין שום מקום לכל מיני סוטי מין להכניס לכאן את האג'נדה שלהם... יש לכם בעיה עם הנטיות שלכם, תלכו לרופא (נפש). זו לא הטרדה מינית, זו הטרדה חולנית. נמאס כבר מהמגפה של נירמול כל סטייה ביזארית ואח"כ דרישה לסובלנות. בשביל להבין את זה, לא צריך להיות מרצה באוניברסיטה".
לחברי הקבוצה שהביעו זעזוע מדבריו, הגיב רון: "באופן כללי - סטייה מינית מאופיינת בהיבט מרכזי אחד: העניין המיני מגדיר את זהותו של הסוטה. כלל ההיבטים של חייו סובבים סביב סטייתו והיא משבשת את מערכות החיים שלו ושל סביבתו. בניסוח מבודח, האדם הנורמטיבי הוא אדם שיש לו איבר מין, סוטה המין הוא איבר מין שיש לו אדם. סוטה המין מרדד את כלל האנושיות לרמת סיפוק הצרכים המיניים, ואפילו אז מדובר ביחסי מין פיזיים גרידא, נטולי כל ממד אנושי. לסיכום - יש לכם בית בת"א, תעשו שם מה שאתם רוצים מאחורי קירות וחלונות אטומים. תעזבו אותנו בשקט, בסדר? אתם ממש לא מעניינים אותנו".
"אני עובדת כאן 5 שנים וכל שנה אני כותבת הודעת "גאווה שמחה", לא יודעת למה אבל דווקא השנה יש להודעה הזו תגובות כאלה קשות", אמרה פרי, "אנחנו פעילים למען עובדים בהייטק, ונוגעים בעוד סוגיות כמו עובדים עם מוגבלויות, עובדי קבלן ועוד, ואנחנו שמחים וגאים לעמוד מאחורי הערכים שלנו".
"אני המום מהתגובה של מר אלי רון, מרצה מכובד לתכנות באוניברסיטת בן-גוריון. מקווה שיש לו יותר סובלנות לסטודנטים שלו", כתב בתגובה רון עוזרי, מנהל הקבוצה ומנכ"ל job hunt, "כששואלים למה בכלל צריך מצעד - תגובות משפילות ומזלזלות כגון אלו של מר אלי רון ואחרים היא התשובה! אז קודם כל תודה רבה למר אלי רון שהזכיר לנו למה כל כך חשוב לחגוג את המודעות לנושא שכולל בתוכו גם שוויון זכויות במסגרת העבודה. מתברר שעוד לא פסה ההומופוביה מההייטק הישראלי ואף מהאקדמיה".
ד"ר רון הגיב לדברים ואמר כי ההודעה שפורסמה בפורום היא עילה לתביעה על הטרדה מינית, מאחר ומדובר בהתנהגות מינית שאינה רצויה לנמען ומטרידה אותו. ד"ר רון המשיך להשתלח בכותבי ההודעה, והוסיף: "בעיניי אתה "נורמולופוב" וזה כינוי שמתאים לכל החבורה ההומוסקסואלית לנגזרותיה ולהקת מעודדיה, שלא מצניעה את מעשיה ולא מוכנה לקבל את העובדה שהחצנת הנטייה גורמת לאי נוחות בקרב מרבית האוכלוסייה. זה בדיוק העניין - תפסיקו לדחוף את האג'נדה הזו. תשאירו אותה ביניכם לבין עצמיכם ושתפו רופא טחורים טוב כשמתעורר הצורך. "תועבה" היא מילה בעברית ומתארת פעילות מוקצנת וחמורה ביותר שאין החברה העברית מוכנה לקבל אותה. לא הנטייה היא התועבה, אלא מימוש הנטייה (גם עבודת אלילים זו תועבה, אתם בחברה טובה)".
מאוניברסיטת בן גוריון נמסר בתגובה: "מדובר בדעתו הפרטית של האיש, שנאמרה בפורום לא אוניברסיטאי. אוניברסיטת בן-גוריון היא, כידוע, מוסד אקדמי חי תוסס ופלורליסטי, הנותן מקום למגוון של דעות. האוניברסיטה תומכת בקהילה הלהט"בית ומסייעת רבות בפעילותה המגוונת בקמפוס".
תגובתם של זיו קנר (דובר בית גאה בבאר שבע) ושחר צוק (ראשת התא הגאה באונ'יברסיטת בן גוריון): "אנו מגנים את דברי השנאה ומצרים על כך שבשנת 2015 אנו עדיין נתקלים בהומופוביה ובורות כאלה. דברי ד"ר רון, למרות טענתו, אינם מייצגים לשמחתנו את הדיעה הרווחת בציבור ככלל ובאוניברסיטת בן גוריון בפרט. אוניברסיטת בן גוריון מקיימת עמנו שת"פ ושיח שנים ארוכות ואף תומכת באירועי הגאווה בעיר ובקמפוס. אנו מאמינים כי האוניברסיטה ואנו נמשיך בהסברה על הקהילה הגאה ואף נרחיב זאת לקהלים נוספים באוניברסיטה על מנת שמקרים כאלו יהיו נחלת העבר".
מאגודת הלהט"ב נמסר: "האגודה מבקשת לגנות בחריפות את התבטאויותיו ההומופוביות של ד"ר אלי רון, מרצה באוניברסיטת בן גוריון. אנו רואים בחומרה שבשנת 2015, ובשיאם של אירועי הגאווה, אנו עדיין נתקלים בהערות המעידות על בורות והמופוביה מסוג שכזה. האגודה מעורבת במתרחש, ומלווה את התא הגאה בעיר המדווח כי אוניברסיטת בן גוריון ידועה כמוסד פתוח ומקבל כלפי הקהילה הגאה. אנו מקווים כי היא תפעל למיגור התופעה ולהמשך הסברה ותמיכה בקהילת הלהט"ב".