מרכז חדש למשפחות גאות בתל אביב

המרכז הגאה של עיריית תל-אביב יפו חונך את "המרכז למשפחה במרכז הגאה", המציע מגוון מענים ייעודיים לקשת המשפחות הגאות בעיר: ליווי משפטי ייעודי, קבוצות של נוער להורים גאים, קבוצה להורים לילדים/ות מהקשת הטרנסית, קבוצות "שידוכים" להורות משותפת, ייעוץ זוגי ומשפחתי ושלל פעילויות לילדים.

בשנים האחרונות שמה העירייה דגש על הטיפול בגיל הרך ויוצרת מענים בשלל נושאים המקלים על יוקר המחייה של משפחות עם ילדים. המרכז למשפחה במרכז הגאה הוא חלק חשוב במאבקה של הקהילה הגאה לשוויון והקמתו נובעת מתפיסת עולם פלורליסטית של העירייה, המקדמת חינוך לשוויון מתוך הכרה בשונות, מגיל צעיר, בכל מוסדות החינוך בתל-אביב-יפו. המרכז שואף לחזק מודעות מגדרית בקרב הורים, מתוך הבנה שהיא הבסיס לסובלנות וקבלת נטיות מיניות ומגדריות מגוונות אצל הילדים ותנאי הכרחי לחוויית ילדות בונה לילדים באשר הם.

מרכז המשפחה מציע סביבה חברתית ותומכת למשפחות גאות ואחרות המעוניינות לצמוח ולהצמיח, לאור ערכים אלו ואפשר לקבל בו מענה לכל השאלות המשפחתיות המשמעותיות - החל מהתלבטות לגבי אופן הבאת ילדים לעולם, דרך זוגיות גאה וכלה בגידול ילדים והחיים כמשפחה. במרכז החדש אפשר למצוא שותפה או שותף להקמת משפחה, לקחת חלק בשלל קבוצות הנחייה להורים וילדים מכל הקשת הגאה בהן קבוצה להורים לילדים/ות מהקשת הטרנסית בכל הגילאים, לקבל ייעוץ טיפולי זוגי או משפחתי וליהנות מפעילויות איכותיות לילדים. גם ה"צוציגן", המהווה מרחב שיווני ומכיל לילדים והוריהם מתחדש והוא התרחב ועבר למתחם בצלאל ברחוב טשרניחובסקי.

המרכז למשפחה במרכז הגאה (צילום: עומר ישראלי,  יח
פיקניק משפחות גאות של המרכז הגאה|צילום: עומר ישראלי, יח"צ

כל המשפחות זקוקות מפעם לפעם לייעוץ משפטי. למשפחה הגאה, בנוסף, יש ייחודיות הדורשת הגנה מיוחדת. מתוך הבנה זו פותח במרכז גם ייעוץ משפטי ייעודי למשפחות גאות בהובלת עו"ד מיכל עדן, המתמחה בזכויות להט"ב בישראל. הייעוץ נועד לתת כלים להגנה על הזוגיות וההורות במקרים בהם החיים מובילים אותנו למקומות בהם נדרש ייעוץ משפטי, בבניית משפחה ובליווי בעת משבר כמו פרידה או פטירה. הייעוץ יינתן בנושאים הקשורים להסדרת מעמד של בני/ות  זוג בישראל, בניית זוגיות, הסכמים לחיים משותפים, נישואין בחו"ל, צוואות ועוד נושאים שמהווים חלק חשוב ממרקם החיים במשפחה הגאה.

איתי פנקס-ארד, חבר מועצת העיר ומחזיק תיק הקהילה: "הכותרת 'המשפחה הגאה' מכילה עבורי את האישי מאוד - הדרך שעברנו יואב ואני כמשפחה בעשרים השנים האחרונות - ההיכרות שלנו, החתונה בקנדה ולידתן של גל ונועה בהודו ואור בתאילנד. מצד שני, זה גם צירוף מילים שמתחבר לי למאבק - הדרישה להכרה בנישואים שנערכו מחוץ לישראל, בג"צ הפונדקאות שהגשנו יואב ואני לפני עשור ואליו הצטרפו אבות גאים, תמוז וזוגות נוספים, עתירות זוגות נשים לזכות ולשוויון בהורות, השוויון באימוץ ועוד. היום, 25 שנים מאז הגיע יוסי לביתם של פרופ׳ עוזי אבן ועמית קמה שהחלו במאבק על הזכות לגדלו ולאמצו ובמקביל הגישו טל ואביטל ירוס-חקק את עתירותיהן על הזכות של נשים להט״ביות להיות אימהות - המדינה עדיין מגמגמת בכל מה שקשור להכרה בנו  כשווים אבל אנחנו דואגים לכך שעיריית תל אביב יפו בראשות ראש העירייה רון חולדאי תיכנס שוב לנעליה בהובלת המרכז הגאה - הלב של הקהילה בישראל - שמקים היום את המרכז הארצי למשפחה כדי לדאוג שאל כולנו יגיע המידע ויינתנו שירותים ואל מול ביזיון לאומי-ממשלתי מתמשך, נמשיך להאיר כמגדלור ולתת יד לכל מי שרוצה להקים משפחה".

אביהו מיזן, מנהל המרכז הגאה: "ממשיכים לקבוע עובדות בשטח ולאחר תהליך בניה ממושך אנו גאים להציע תחת קורת גג אחת מגוון מענים למשפחות. המרכז למשפחה הוא נדבך משמעותי בתמיכה חסר התקדים של עיריית תל-אביב-יפו בקהילה הגאה ויאפשר לראשונה לאלפי משפחות מרחב בו הן, ילדיהן ובני משפחתן יוכלו להרגיש הכי בבית. המרכז מציע מאגר גדול של שירותים חדשים, סדנאות, אירועים ופעילויות שוטפות שילכו ויתרחבו במהלך החודשים והשנים הקרובות. אנחנו מזמינים את משפחות הקהילה לקחת חלק!"

לכל הפעילויות של מרכז משפחה באתר החדש של המרכז הגאה לחצו כאן

המרכז למשפחה במרכז הגאה (צילום: עומר ישראלי,  יח
"ממשיכים לקבוע עובדות בשטח"|צילום: עומר ישראלי, יח"צ

להיות להט״ב במקום העבודה

עיריית ראשון לציון על המפה: ב-16.1 יתקיים פאנל בנושא "להיות להט"ב במקום העבודה". הפאנל הוא חלק מסדרת מפגשים שיזמה עיריית ראשון לציון דרך מרכז הצעירים בראשות אחיקם ראובן, מחזיקת תיק הגאווה - אילנית הרוש ואלי ביטון - רכז הגאווה בעיר. ״הפאנל הזה, שמשתתפים בו מיטב המומחיות והמומחים בתחום, הוא עוד נדבך ברצון שלנו לצייד את הקהילה בעיר בסט הכלים הרחב שהיא כל כך כמהה אליו. חוק שוויון הזדמנויות במקום העבודה אוסר על הפלייה על רקע נטייה מינית. אך יחד עם זאת, הרבה מבנות ובני הקהילה מוצאים את עצמם מתחבטים בנושאים רבים שקשורים לקליטה וההשתלבות במקום העבודה״, מסבירה הרוש.

הפאנל יעסוק בחוויה הלהט"בית במקום העבודה - החל משלב ראיון למקום עבודה, התמודדות עם החששות לצאת מהארון וכיצד ניתן לקדם את המאבק הגאה במקום העבודה. את הפאנל ינחה תומו חן, מוביל קהילת הדובים, חבר מייסד בתנועת “הפנתרות הוורודות” ופעיל חברתי. בפאנל ישתתפו טובי וטובות המומחים: 

נטע פלר, סמנכ"לית משאבי האנוש בחברת ההייטק נטורל אינטלג'נס, שדורגה השנה במקום ה-25 בדירוג היוקרתי של המשפיעים בסיוע לקהילה של 'פייננשל טיימס'. נטע יזמה מענק פונדקאות לעובדי החברה בגובה של 50 אלף שח שכבר ניתן מספר פעמים.

נטע פלר (צילום: שחר פליישמן,  יח
נטע פלר. יקירת הקהילה|צילום: שחר פליישמן, יח"צ

שמרי סגל, עו״ד ופעיל חברתי. מנחה של הקליניקה לזכויות עובדים באוניברסיטת ת״א, ועו״ד במשרד המתמחה בעבודה מאורגנת. מלווה את המרכז הטרנסי לתעסוקה וממובילי מחאת "הפנתרות הוורודות".

קרן אטקין, גרונטולוגית עם התמחות בטכנולוגיה ומנהלת קהילת lesbians who tech tel aviv - ארגון הנשים הגאות בהייטק לקידום נשים ויצירת רשת של קשרים ושיתופי פעולה.

שחר גרמבק, מייסד ומנהל ארגון LGBTech שמוביל ב-9 שנים האחרונות את תחום גיוון והכללה לקהילה הגאה במקומות העבודה בישראל וכן מייסד של סטארט אפ חדשני של בינה מלאכותית בשם Reps AI שמייעל ב30% את שירות הלקוחות של חברות מובילות בעולם.

ליעוז לוי, אקטיביסטית, איקווליסטית, חסרת דת, לשעבר רכזת קהילה ותעסוקה טרנסית בעמותת מעברים.

הפאנל מספק הזדמנות טובה להבין את הזכויות שלנו, להכיר את הסטטיסטיקות, לברר איך אפשר לרתום את מקום העבודה למאבק הגאה, לקבל טיפים ליציאה מהארון במקום העבודה או בראיון העבודה ועוד.

האירוע יתקיים ביום חמישי 16.1 בשעה 20:00 במרכז הצעירים בראשון לציון, רחוב יבניאלי 4

פעילות חוש
פעילות חוש"ן. מדרום תבוא הגאווה|צילום: באדיבות חוש"ן

קידום חינוך להט"בי באשקלון

בשבוע שעבר התקיימה באשקלון פגישה בנושא קידום הקהילה הגאה בעיר. הפגישה, בה נכחו שלל גורמים הפועלים וחיים באשקלון, נערכה ביוזמת פעילים ופעילות חוש"ן גאות מסורות, שמובילות תהליכים אלה בעיר. בפגישה התרגשו הפעילים לשמוע את דבריה של סגנית ראש עיריית אשקלון, גברת מיריי אלטיט, שהביעה מחויבות גבוהה לקידום הקהילה הגאה, באמצעות עבודה מאומצת של חינוך ורווחה בעיר.

בתוך כך התחייבה סגנית ראש העיר, בשם עיריית אשקלון, להשקיע מאמצים רבים על מנת שבשנה הבאה כל תלמיד/ה בעיר יפגשו את מדריכי חוש"ן, ארגון החינוך וההסברה של קהילת הלהט"ב בישראל, וכל צוותי המורים/ות יזכו לעבור הכשרה מותאמת.

ארגון חוש"ן: "תענוג לפגוש שותפות כאלו ולגלות מסירות עירונית אמיתית לקידום הנושא. זהו פתח לשיתוף פעולה, שכל מטרתו לאפשר לנו להמשיך את עבודתנו בקידום חינוך להט"בי בכל רחבי הארץ".

פסיכולוג (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
תמיד יש עם מי לדבר | אילוסטרציה|צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

קליניקות גאות ברחבי הארץ

טיפול מותאם ללהט"ב במחירים נגישים - עכשיו בעוד יישובים! מרכז הטיפול והייעוץ של האגודה למען הלהט"ב מתמחה במתן סיוע לקהילה הלהט"בית על כל גווניה, ובעלת מומחיות ייחודית בסוגיות ובאתגרים העולים לאורך מעגל החיים הלהט"בי: יציאה מהארון, דימוי גוף וערך עצמי, זוגיות והורות גאה, ליווי בתהליכי התאמה מגדרית, סיוע במצבי משבר ואובדן, טיפול בהתמכרויות ועוד.

לאחרונה האגודה למען הלהט"ב הגדילה את פריסת הקליניקות שלה, וכעת תוכלו לקבל מגוון טיפולים במחירים הוגנים (כ-240 שקלים לטיפול) בקרבת אזור מגורכם. אל תל אביב, באר שבע וחיפה, מצטרפות כעת קליניקות חדשות ברחבי הארץ. הקליניקות החדשות יפעלו לרווחתכם/ן בראשון לציון, אשקלון, מודיעין, בנימינה, נתניה וגם בראש העין.

לקבלת טיפול וייעוץ בעיר שלכן/ם לחצו כאן

RUNNING  (צילום: רוני לוגסי)
אריאל ניל לוי מתוך המופע RUNNING|צילום: רוני לוגסי

מופע פוסט דראג

RUNNING הוא מופע פוסט דראג קווירי עם שירים, המבוסס על חייה ופועלה של אנאלי גולדברג, משוררת יידיש, אלת טכנו ופסיכואנליטיקאית, גיבורת חיי הלילה של ברלין. את דמותה של גולדברג מגלם הישראלי, אריאל ניל לוי, שגלה לפני כשני עשורים לגרמניה. לוי משתף פעולה עם קיקי מורס מצ'יקס און ספיד, שתהיה אחראית על הצד המוזיקלי של הערב ופביו מ. סילבה, כוכב עולה בשמי האופנה הברלינאית.

המופע יתקיים בחלל יוצא דופן. בתוך המופע מתקיים הומאז' לאביו של היוצר, שוקי לוי ז''ל, שהיה ממייסדי האופנה הישראלית החדשה בשנות ה-70 וה-80. המופע הוא יריית פתיחה לסיבוב הופעות עולמי שיתחיל בברלין באפריל 2020 בפסטיבל ID. פרויקט ההדסטארט לגיוס כסף למופע נמשך עד ה-7 בינואר. 

לתרומות לפרויקט לחצו כאן

RUNNING  (צילום: רוני לוגסי)
מצויד?|צילום: רוני לוגסי