נשיא ארצות הברית לשעבר, ברק אובמה, חשף בספר הזכרונות החדש שלו לא רק יחסים מתוחים עם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, אלא גם עבר הומופובי מפתיע, שלא מתיישב היטב עם דמותו הליברלית. בספר הוא מדבר בגילוי לב על ההשקפות הרגרסיביות בהן החזיק טרם כניסתו לחיים הפוליטיים ומודה כי עמדותיו כלפי קהילת הלהט"ב לא תמיד היו נאורות.
לראשונה, אובמה מגולל ב"ארץ המובטחת" את סיפור חייה של דודתו הלסבית, מרגרט ארלין פיין, שניהלה מערכת יחסים לסבית ארוכת שנים: "גדלתי בשנות ה-70, תקופה בה חיי להט"בים היו משמעותית פחות גלויים לאנשים מחוץ לקהילה, כך שדודה ארלין הרגישה מחויבת להציג את בת זוגה מזה 20 שנה בתור 'חברתי הקרובה מארג'', בכל פעם שהיא ביקרה אותנו בהוואי".
באותם ימים הנשיא לשעבר לא הכיל את גודל הכאב הטמון בהסתרת הקשר ואת האומץ הרב שנדרש מדודתו ובת זוגה כדי להמשיך אותו. "כמו הרבה נעים באותן שנים, חברי ואני זרקנו לפעמים מילים כמו הומו או מתרומם, אלו היו ניסיונות לבצר את הגבריות שלנו ולהסתיר את חוסר הביטחון שלנו. ברגע שהגעתי לקולג' התיידדתי עם סטודנטים ופרופסורים שהיו מחוץ לארון, הבנתי את האפליה והשנאה שהם נתונים לה, כמו גם את הבדידות והספק העצמי שהטילה עליהם התרבות הדומיננטית. החברויות שיצרתי, הסיפורים ששמעתי, פתחו את ליבי לגבי נושאים שפעם חשבתי עליהם במונחים מופשטים. הרגשתי בושה מהתנהגותי בעבר - ולמדתי לעשות טוב יותר".
אובמה אכן עשה טוב יותר בעתיד, לפחות כשזה מגיע למדיניות כלפי הקהילה הגאה. בזמן כהונתו כנשיא הוא ביטל את מדיניות "אל תשאל, אל תספר" בצבא ארצות הברית, חתם על צו האוסר על אפלייה במקומות העבודה בשל נטייה מינית והעביר חוק לזכרו של מת'יו שפרד, שנרצח בעקבות הנטייה המינית שלו. בנוסף, הוא תרם לבחירתם של שני שופטים בעלי עמדות פרו להט"ביות לבית המשפט העליון, מה שעזר להטות האיזון לטובת שוויון בנישואים.
בספר אובמה גם מציע הסבר מדוע נושא זכויות הלהט"ב תופס את מרכז הבמה כבר עשרות שנים. "בין השאר משום שנושא זה מעלה את השאלה הבסיסית ביותר בדמוקרטיה שלנו - מהי דמותו של איש משפחה אמריקאי אמיתי, שראוי לאותן זכויות, כבוד ודאגה, שאנו מצפים עבורנו? אני מאמין בהגדרה רחבה של אותה משפחה – משפחה הכוללת להט"בים והטרוסקסואלים, משפחות מהגרים שהצמיחו שורשים וגידלו כאן ילדים, גם אם לא נכנסו דרך דלת הכניסה הראשית. יכולתי להאמין אחרת, כאשר לעיתים קרובות כמה מאותם טיעונים להדרתם של אוכלוסיות אלו, שימשו להדיר את מי שנראה כמוני?".
דודתו האהובה, מרגרט ארלין פיין, הלכה לעולמה בשנת 2014 בגיל 87. כשיצאה ההודעה על מותה צוין בה כי היא השאירה מאחוריה את משפחתה ו"חברתה הקרובה" מרג'רי דאפי. בעת ההספד המרגש, אותו נשאה בת זוגה דאפי, היא דאגה להדגיש את עוצמת הקשר בין המנוחה לאובמה - "הוא במקום של הקרובים, זה מה שהוא היה בשבילה".