ניקי קונהאוזן בת ה-17 יצאה מביתה בוונקובר, וושינגטון, בערב החמישי ביוני 2019, ולא נראתה מאז שוב. החקירה הובילה את המשטרה לחשוד, גבר בן 25 בשם דויד בוגדאנוב, שאיתו תקשרה בסנאפצ’ט ביום בו נעלמו עקבותיה. גופתה נמצאה ב-7 בדצמבר, על הר במחוז קלארק קאונטי שבמדינת אורגון השכנה. אך כיצד ידעו כוחות המשטרה למצוא אותה שם?

בעדותו הראשונה של בוגדאנוב אמר למשטרה, כי הוא אכן נפגש עם הקטינה ביום בו נעלמו עקבותיה. הוא מספר ששם היו ברכבו בזמן שהתפתח ביניהם "עימות", ובמילה זו הוא מתאר את תגובתו לקונהאוזן, כשחשפה בפניו כי היא טרנסית.

לפי עדותו, הוא ביקש ממנה לצאת מהרכב באותו הרגע, ובפעם האחרונה שראה אותה לכאורה, היא הלכה ברגל הרחק מרכבו. אולם המידע שנשמר על מכשיר הנייד של בוגדאנוב, מעיד אחרת. ככל שעבר הזמן, נמצאו יותר ויותר סתירות בעדותו. הוא נעצר לבסוף מיד עם הימצא גופתה של ניקי קונהאוזן, במיקום שתאם את מיקום מכשיר הנייד של בוגדאנוב באותו היום.

בוגדאנוב נעצר באשמת רצח מדרגה שנייה באופן מיידי, וללא ערבות. אולם בשימוע שנערך בבית המשפט בעניינו לפני כשבוע, נקבע שטר ערבות לבוגדאנוב על סך 750,000$, סכום נמוך מאוד בהשוואה ל-6 מיליון הדולרים שביקשה התביעה, או מקרי רצח אחרים בהם שטר הערבות אינו יורד ממיליון דולר.

השמועה על קביעת השופט גרגרסון עוררה תדהמה בקרב חברים ומשפחת הנרצחת, שהחלו לקרוא "צדק לניקי!". אמא של ניקי, ליסה וודס, מסרה לתקשורת אחרי השימוע: “אני מתריעה כי הקהילה הלהט"בית אינה בטוח, כשמפלצות כאלה מסתובבות ברחובות. זה מרגיש כאילו מערכת הצדק מאכזבת את הילדה שלי פעם נוספת - כאילו רוצחים אותה מחדש".

מישל בארט, ממייסדות ארגון קואליציית נשים נגד אלימות וניצול, מסבירה: "לא מגיע לו להסתובב ברחובות, והשופט טעה במקרה הזה במיוחד. ניקי קונהאוסן לא זכתה היום לצדק, וזה מעציב אותי כי השקענו משאבים רבים כל כך במציאתה". הארגון שבארט עומדת בראשו פעל ללא לאות בחודשים שמאז היעלמותה, לחקור אודות מקום הימצאה, ולשמור את היעלמותה על סדר היום הציבורי.

>> 15 הרגעים שעשו לקהילה הגאה את העשור

>> 14 אירועים שהרסו לקהילה הגאה את העשור

>> "עד לפני חודש תמיד עשיתי סקס תחת השפעת סמים"

טרם ברור אם בכוונת בוגדאנוב ומשפחתו לשלם את שטר הערבות, אך קיים חשש שמשפחת בוגדאנוב תנצל את ההזדמנות להבריח אותו לרוסיה, שם יהיה מוגן מפני הליכים משפטיים.