>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
מעמדן של נשים טרנסג'נדריות בעולם הוא בעייתי ביותר. ברב המדינות בעולם מעמדן החוקי והחברתי מצוי בשפל המדרגה, הן סופגות יחס אלים ומשפיל, חשופות להתעללות ופגיעה. ובכל זאת, נראה כי העדות המגיעה מכווית שוברת שיאים חדשים..
בארבע השנים האחרונות, נשים טרנסג'נדריות היו חשופות לאלימות, עינויים, אונס ורצח בכווית - כך לפי הדו"ח החדש של ארגון זכויות האדם ה- Human Rights Watch.
החוק שאמור להגן על האזרחים, פוגע בהם
הדו"ח מסכם את היחס לו זכו נשים טרנסג'נדריות בין השנים 2008 עד סוף 2011. תחת הכותרת "הם צדים אותנו בשביל הכיף: אפליה ואלימות כנגד נשים טרנסג'נדריות בכווית", מובאות עדויות מזעזעות ומפחידות בנוגע ליחס המשפיל לנשים טרנסג'נדריות במדינה.
באופן אבסורדי, החוק שאמור להגן על האזרחים, פוגע בטרנסג'נדרים ובטרנסג'נדריות, זאת לאור סעיף 198 ששונה ורואה בטרנסג'נדרים עבריינים.
נדים חורי, סגנן מנהלת אזור צפון אפריקה והמזרח התיכון של הארגון, צוטט בטיימס הכוויתי באומרו, כי הממשלה ונציגי החוק מנצלים את הסעיף החדש בחוק משנת 2007. הסעיף מאפשר לאסור אזרחים ש"למקים" את המין השני.
ההתעללות המזעזעת לובשת צורות שונות: בין היתר, נדרשות הנשים להתפשט ולצעוד עירומות במסדרונות תחנת המשטרה, מחויבות לרקוד מול השוטרים, נכנסות לבידוד בלי סיבה, סופגות עלבונות ואלימות קשה.
במקרה אחד, אישה טרנסג'דנרית סיפרה לארגון זכויות האדם, כי היא וחברותיה נאסרו על ידי המשטרה בלי סיבה - שם נזרק על ראש חברתה דלי מלא בזבל ובסיגריות. במקרה אחר, נאצלה טרנסג'נדרית לבצע שכיבות שמיכה עם רדיאטור על גבה, אחרת סיפרה כי ספגה בעיטות ואגרופים קשים בבטנה.
שרה לאה וויטסון, מנהלת אזור צפון אפריקה והמזרח התיכון בארגון, מסרה כי אין לאסור טרנסג'נדרים רק משום זהותם, ואז להתעלל בהם ולענות אותם". עוד הוסיפה וויטסון, כי על ממשלת כווית להגן על תושביה – גם אלה שזוכים ליחס עוין מצד החברה והמשטרה".
הדו"ח ממליץ בחריפות לרשויות להתערב בעניין, לחקור את אותם מקרים בהם נאסרו ועונו נשים טרנסג'נדריות, ודוחק בממשלה לבטל את החוק.
>> לסביות שעשו היסטוריה: רשימה חלקית במיוחד
>> תל אביב: "ליבראלית ונהנתנית, בדרך להפוך לבירת גייז עולמית"