בזמן שאצלנו דנים אם חברי כנסת צריכים או לא צריכים לצאת מהארון, בדרום אפריקה זה בכלל לא אישיו: בשבוע שעבר הושבעה לין בראון לתפקיד שרה בממשלת דרום אפריקה, לאחר שנבחרה על ידי הנשיא עצמו. בכך הפכה בראון לשרה הלהט"בית המוצהרת הראשונה בדרום אפריקה. "למרבה הצער עדיין מדובר בחדשות", כתב השדרן והסופר הפוליטי אוסביוס מקייזר, "אני מניח כי בעקבות בחירתם של להט"בים מוצהרים לתפקידי הנהגה ציבורית בפרופיל גבוה, תהיה השפעה חברתית על מדינה כמו דרום אפריקה, הסובלת מרמה גבוהה במיוחד של הומופוביה, ובכלל זה אלימות נגד נשים לסביות שחורות".
"הסמליות חשובה גם מנקודת מבט אפריקאית", הוסיף מקייזר, "בהתחשב בכך שמדינות אחרות סביבנו מקדמות חקיקה ואכיפה של חוקים אשר הופכים יחסים בין בני אותו מין ואורח חיים להט"בי לפשע".
סטיבן פרידמן, מנהל המרכז לחקר הדמוקרטיה, מסכים עימו. "היא לא פעילת זכויות הומואים ולא נבחרה בגלל נטיותיה המיניות, אבל העובדה שתחת הנשיא השמרני ביותר מבחינה חברתית מאז 1994 יש שרה לה"טבית מוצהרת ראשונה בתפקיד כזה היא משמעותית".
בראון מצטרפת לזקלה מבהלה, חבר פרלמנט נוסף שהושבע השבוע לאסיפה הלאומית של דרום אפריקה, לאחר שנבחר כחבר הפרלמנט ההומו השחור הראשון בדרום אפריקה. מבהלה בן ה-29 הוא גם חבר הפרלמנט ההומו השני אי פעם בממשלת אפריקה, אחרי מייק ווטרס יליד בריטניה שנבחר לפרלמנט דרום אפריקה בשנת 1999.
כפעיל חברתי ופוליטיקאי, מבהלה אמר כי בעת כהונתו הוא מקווה לעודד שוויון ולהתנגד לאלימות נגד קהילת הלהט"ב בעת כהונתו: "החוקים והחוקה הן הדרך קדימה של חברה. החוקים עצמם משקפים את השאיפות ואת הערכים שאנחנו צריכים, אבל רוב החברה עדיין שמרני מאוד ובעל דעות קדומות כשזה מגיע לנושאים להט"בים". מבהלה הוא חבר הפרלמנט ההומוסקסואל המוצהר ה-203 בעולם, מאז נבחר צ'וס הויז'סן בהולנד בשנת 1976.
באופן סימלי במיוחד, הושבע מבהלה בדיוק ביום הארווי מילק, שאמר באחד מנאומיו: "בלי תקווה, לא רק הומואים, גם השחורים, גם הקשישים , גם הנכים, גם אנחנו, כולנו נוותר. אם אתה יכול לעזור לבחור לוועד המרכזי ולמשרות אחרות הומואים נוספים , זה נותן אור ירוק לכל מי שמרגיש מנושל, אור ירוק להתקדם. זה מעניק תקווה לאומה שויתרה, כי אם אדם הומו עושה את זה, הדלתות פתוחות לכולם".
עוד ב-mako גאווה: