אוליביה (שם בדוי) התראיינה לאחרונה למגזין פרופובליקה וסיפרה על תקרית שהתרחשה בנמל התעופה הבינלאומי של לוס אנג'לס לפני שנתיים. אוליביה, אישה טרנסג’נדרית בת 36, נתבקשה לצאת מהתור להמשך בדיקה בידי חברת צוות TSA, ארגון האבטחה הלאומי של נמלי תעופה בארה"ב, העובד תחת המשרד האמריקאי לביטחון פנים. הבעיה עלתה לאחר שאוליביה עברה במכונה הסורקת את כל הגוף, ואמורה להעלות תמונה של הנבדק ללא בגדים, כדי לזהות אמצעי לחימה שאינם מתכתיים.

המאבטחת מיששה את אוליביה פעם אחת, ואז שוב פעם בחדר סגור. "אמרתי לה, אם הבעיה היא מה שאת מרגישה, תני לי להסביר לך מה זה. זה הפין שלי”, אמרה אוליביה למאבטחת. מיד הצטרפו שלוש מאבטחות נוספות והמפקחת במקום, שאמרה לאוליביה כי היא תצטרך לעבור מישוש נוסף הפעם בידי מאבטח. מאחר שאוליביה סירבה לבדיקה גופנית בידי גבר, נאמר לה שאסור עליה לעלות לטיסה, משום שסירבה למלא את הורות הביטחון.

אוליביה זוכרת שהתחננה שיתנו לה לעלות לטיסה והרגישה מושפלת. במאמץ אחרון הציעה אוליביה להראות להן את הבליטה שהמכונה סימנה כאיום אפשרי, וחשפה את עצמה בפני חמש עובדות האבטחה במקום. וכך הצליחה לשמור על מקומה בטיסה.

עובדי רשות שדות התעופה האמריקאית (צילום: Scott Olson, GettyImages IL)
5% מהתלונות הרשמיות נגד ה-TSA נעשות בידי טרנסים וטרנסיות | אילוסטרציה|צילום: Scott Olson, GettyImages IL

הסיפור של אוליביה סוקר כחלק מכתבת תחקיר של מגזין פרופובליקה, החוקרת את מחדלי ה-TSA בהתמודדות עם הקהילה הטרנסג’נדרית והא-בינארית. מהבדיקה עלה שכ-5% מהתלונות הרשמיות נגד ה-TSA נעשות בידי טרנסים וטרנסיות, בעוד שהקהילה מהווה מעט פחות מאחוז אחד מהאוכלוסייה. עוד נמצא שרק רבע מהאנשים על הקשת הטרנסית בכלל הגישו תלונה רשמית, ואילו השאר נמנעו משום חוסר מידע, פחד מפני אאוטינג, והצורך לחוות את החוויה הטראומטית מחדש.

כשאיש או אישה נכנסים לסריקה מלאה, אנשי האבטחה מקישים על כפתור המזהה את הנבדק לפי אחד משני מגדרים – כפתור ורוד לאישה, וכחול לגבר. בסריקה המוגדרת לאישה, המכונה מזהה איום בשל איבר גוף כמו במקרה של אוליביה. גברים טרנסים דיווחו שבדומה לאוליביה, המכונה זיהתה את החזה שלהם כאיום, והם נאלצו להוריד את הביינדר בבדיקה גופנית.

>> 20 עובדות שכל לסבית יודעת - ואתם?

>> 15 דברים שכל אקטיבי מוכרח לעשות במיטה

>> "ברור לי שהקהל מתחרמן כשאני יושב על דילדו ענק"

הצעדים שנעשו כדי להכשיר את ה-TSA לטיפול באנשים על הקשת הטרנסית, הסתכמו בהכשרה של מעל ל-40,000 עובדים ועובדות מרחבי ארה"ב בתקופת אובמה. מדובר באחוז קטן מסך העובדים בסוכנות, וההכשרה לא נמשכה מעבר לתקופה הקצרה שהוקצבה לה.