היסטוריה ברוסיה: מגזין טטלר הוא הראשון להציג אישה טרנסית מוצהרת בעמוד השער. על גליון אפריל של המגזין, שיצא לחנויות בתחילת השבוע שעבר, מככבת נטאשה מקסימובה לצד הכותרת: “קוראים לי נטאשה, כך שיניתי את המגדר שלי, את חיי ואת ארצי". והדבר איננו מובן מאליו באקלים הרוסי כלל וכלל, שהולך ונטען בשנאה כלפי הקהילה הלהט"בית משנה לשנה.

בתוך כל המהפכות שעברו על רוסיה במאה ומשהו השנה האחרונות, הקהילה הלהט"בית לא יצאה מורווחת. ואם הדעה כלפי הקהילה הגאה הייתה מלאת בורות וחשש מלכתחילה, כעת, ברוסיה של פוטין, נדמה שהבורות הפכה למטרה בפני עצמה.

עם ההכרה העולמית בשוויון מעמדה של הקהילה הגאה לזו הכללית, ממשלת רוסיה מצאה לנכון לגבש את הייחוד הלאומי של רוסיה דווקא נגד התנועה הגלובלית הזו, ובעוד שבעולם זכויותיהם של להט"בים הולכות ומושוות לשאר האנשים, ברוסיה השלטון דואג לדחוק אותם לשוליים, וללבות שנאה ופחד בקרב האוכלוסייה הכללית. בדיוק בגלל זה, אישה טרנסג’נדרית מחוץ לארון על שער מגזין, אלו הן חדשות רציניות, וזה לא שאין נשים טרנסיות במדיה הרוסית, אלא שלרוב נוכחותן מוגבלת לתחום הבידור והפנאי בלבד.

בדצמבר האחרון יצאה מקסימובה מהארון עם פרסום תמונת ילדות שלה באינסטגרם. היא מספרת על ילדותה בקזחסטן למשפחה "פשוטה אך מלאת אהבה". מגיל קטן ראתה מקסימובה את עצמה כבת, לבשה את בגדי אחיותיה, שיחקה בבובות, וביקשה מאמה לשים לה פפיונים בשיער ובבגדים.

>> אדריכל, מורה ומטרידן סדרתי ברחבי תל אביב

>> "אני לא שופט את אמא שלי על ההומופוביה שלה"

כשפנו אליה כאל ילד, ענתה אז נטאשה, "סליחה, אבל יש לך טעות, קוראים לי נטאשה”. אמנם מרגע שהגיעה לבית הספר היסודי, החלה נטאשה לסבול מהטרדות ואלימות שלא נפסקו עד שלא נמלטה לפריז, שם הרגישה שהיא חופשיה להיות מי שהיא.

"בתור הטרנסית הראשונה לככב על שער מגזין טאטלר”, כותבת מקסימובה בפוסט אינסטגרם המציג את שער המגזין, “אני רוצה להקדיש אותו למען אלו שנאבקות, שאוהבות, שמחליטות לעצמן או שהן בדרכן להחלטה כזו. אתן כולכן שונות, כולכן יפות, וכולכן מי שאתן!”.