>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
טייוואן אינה מאפשרת נישואים בין בני אותו מין, אך מצד שני, מכירה במגדר האמיתי של אזרח טרנסג'נדר, בתנאי שעבר ניתוח לשינוי מין. אולם, מה קורה כאשר שינוי סעיף המגדר בתעודת הזהות מתבצע לאחר שהאדם נשוי? בצעד דרמטי ומפתיע, החליטה ממשלת הרפובליקה הסינית לאפשר לשתי נשים טרנסג'נדריות להישאר נשואות, למרות שסעיף המגדר של אחת מהן שונה. הנימוק: בזמן החתונה הכיר בהן החוק כגבר ואישה.
ההחלטה של משרד הפנים בטאייפיי הפתיעה גם את ג'י-ווי ואביגייל ווּ, אשר ציפו כי הממשלה תחליט לשלול מהן את רישיון הנישואים.
"לא ציפיתי שיאשרו לנו להישאר נשואות", אמרה אביגייל המאושרת לסוכנות הידיעות המרכזית בטייוואן. "הייתי בטוחה שיודיעו לנו שהנישואים בטלים ומבוטלים. אני מקווה שזהו תחילתו של שינוי, שיביא גם לנישואים בין בני אותו מין ברפובליקה".
השלב הבא: הגשת בקשה לאימוץ ילדים
בנות הזוג ווּ עברו שתיהן ניתוח לשינוי מין ביולי 2012, אולם רק אביגייל שינתה את סעיף המגדר בתעודת הזהות. לפני כארבעה חודשים שינתה גם ג'י-ווי את סעיף המגדר מזכר לנקבה.
זמן קצר לאחר קיבלו בנות הזוג מכתב ממשרד הפנים, המודיע להן כי במשרד מתכוונים לשלול מהן את רישיון הנישואים, והעמיד לרשותן את הזכות לעבור שימוע ולהשמיע את עמדתן. למרות שהשתיים לא האמינו כי יש סיכוי שיאפשרו להן להישאר נשואות, הן בחרו בזכות השימוע.
לאחר מכן הודיעה הוועדה כי רישיון הנישואים של בנות הזוג וו יישאר בתוקף. הוועדה קבעה כי רישיון הנישואים תקף, שכן במעמד הנפקתו הכיר החוק בבנות הזוג כגבר ואישה. בנוסף, קבעה הוועדה, אזרח הרפובליקה הסינית רשאי לממש את זכותו לשינוי סעיף המגדר בתעודת הזהות, בתנאי שעבר ניתוח לשינוי מין. "אין מימוש של זכות אזרחית אחת כדי לבטל כל זכות אחרת", קבעה הוועדה.
ההחלטה הדרמטית סוללות בפני אביגייל וג'י-ווי את הדרך להגשים חלום נוסף: להקים משפחה. השתיים הודיעו כי בכוונתן להגיש בקשה לאימוץ ילדים. "אני חושבת שמדובר בהחלטה אמיצה", אמרה אביגייל. "אני אופטימית לגבי ההמשך".