אחרי 20 שנה: ותיק המלחמה בן ה-95 נישא לבן זוגו בבית האבות
כשהם מוקפים בחבריהם בבית האבות לוותיקי מלחמה, נישאו זה לזה ג'ון בנווארד, בן 95 וג'רארד נאדו בן ה-68 מסן דייגו. השניים סיפרו כי רצו כבר זמן רב להינשא, אך המתינו להכרעת ביהמ"ש העליון בנושא נישואים בין בני אותו מין במדינת קליפורניה. "זה משהו שרצינו לעשות כבר המון זמן". צפו בטקס המרגש


הם כבר לקחו חלק באירועים היסטוריים רבי משמעות, אבל זה היה עבורם ציון הדרך ההיסטורי ביותר בחייהם: ג'ון בנווארד, בן 95 וג'רארד נאדו, בן 68, ותיקי מלחמה מהעיר צ'ולה ויסטה שבמחוז סן דייגו, דרום קליפורניה, נישאו בסוף השבוע לאחר 20 שנות זוגיות. "זה משהו שרצינו לעשות כבר המון זמן", אמר בנווארד ל-KGTV, הערוץ של רשת ABC בסן דייגו.
בנווארד, ותיק מלחמת העולם השנייה ונאדו, ותיק מלחמת וייטנאם, סיפרו כי המתינו עד להכרעת בית המשפט העליון של ארצות הברית בנושא נישואים בין בני אותו מין במדינת קליפורניה.
בני הזוג אמרו לרשת פוקס כי רצו לקיים את חתונתם יחד עם החברים הקרובים, ועל כן החתונה התקיימה בחצר בית האבות לוותיקי מלחמה בצ'ולה ויסטה, בו השניים מתגוררים יחד בשלוש השנים האחרונות.

מנהל בית האבות, ניל אספר, אמר כי החלטתם של השניים להינשא בתחומי המקום לא התקבל בעין יפה על ידי כולם, וחלק מדיירי המקום כינסו ישיבה של מועצת העיר כדי לדון בנושא.
"היו כאן חילוקי דעות", אמר אספר. "אבל אני אמרתי להם שיש לבני הזוג את הזכות להינשא כאן כמו כל דייר אחר. אני מאוד גאה בשילוב, בגיוון ובשוויון שאנחנו מפגינים כלפי שני ותיקי מלחמה".