דיווחים בארה"ב: לפחות 8 בני נוער טרנסג'נדרים התאבדו אחרי הבחירות
עלייה מדאיגה מאוד נרשמה בפניות לארגוני תמיכה ללהט"בים על הטרדות והתנכלויות ביום שלאחר הבחירות בארה"ב. בקו התמיכה לטרנסג'נדרים קיבלו 450 שיחות טלפון בלילה אחד, כמעט כפול משיאם הקודם. בנוסף, דווחו 8 מקרי התאבדות לפחות בקרב בני נוער טרנסג'נדרים
דרור בלילטי | mako גאווה | פורסם 07:00 15.11.16
ארגון Southern Poverty Law Center האוסף מידע על הטרדות ואיומים הקשורים בשנאה רשם שיא של פניות, 200 במספר, הקשורות ככל הנראה לבחירתו של טראמפ לנשיאות ארה"ב. מרבית האלימות הופנתה כלפי כהי עור ומהגרים, אך דווחו גם מקרים רבים של אלימות מילולית או איומים מצד תומכי טראמפ נגד להט"בים בארה"ב.
קווי תמיכה ללהט"בים גם הם רשמו שיא של פניות בליל הבחירות וביום שלמחרת, ביחוד קווי תמיכה לטרנסג'נדרים/יות. Trans Lifeline קיבלו 450 שיחות טלפון בלילה אחד, כמעט כפול משיאם הקודם של כ-250 פניות. בנוסף, דווח על מקרי התאבדות של 8 בני נוער טרנסים לפחות. מרבית המקרים דווחו במערכת בבתי הספר, מכללות ואוניברסיטאות. המקרים לרוב מבודדים, ובלתי ניתנים לאישור.
מגמה מטרידה מאוד|צילום: twitterתושבי ארה"ב חוששים, ביחוד הקהילה הלהט"בית, שההתקדמות ביחס לזכויות מעטים תישלל מהם ושאמריקה תצעד אחורה בזמן ביחסה למיעוטים. המהגרים חוששים למעמדם בחברה בעקבות איומיו של טראמפ לשלילת זכויותיהם, וטרנסג'נדרים/יות עלולים להפסיד במאבקם על זכותם לשינוי המגדר במסמכים רשמיים.
אם להיות נאמנים לאמת, ארה"ב לא מוצפת שנאה, ושינוי ממשי ביחס לקהילות המיעוטים לא התרחש. דבר אחד בטוח, מיעוטים שונים בארה"ב חוששים לעתידם, ומכינים את עצמם למאבק על זכויותיהם כאזרחים שווים.