שטחים רבים ברחבי העולם נתונים עדיין בסגר בהוראת הרשויות, במטרה לתקן את העקומה של התפשטות נגיף הקורונה, מאמץ שבמדינות מסוימות הוביל לצמצום משמעותי בקצב התפשטות הנגיף. השאלה שמטרידה מדינות רבות ברחבי העולם היא כמובן שאלת השגרה - כיצד להתנהל מחוץ להתנהלות משבר - אך לפני חיסון? בתעשיית הפורנו התמודדו עם התפרצות של נגיף אחר, HIV, בשלהי שנות השמונים, והקימו בתגובה מערך בין לאומי מתואם לפיו תעשיית הפורנו יכולה להמשיך להתקיים בביטחון יחסי.

"במובנים רבים, דגם ההתמודדות שלנו עם נגיף הקורונה, זה מה שהם עשו", מעיד אשיש ג’ה, מנהל מכון הבריאות העולמית של אוניברסיטת הרווארד היוקרתית.

הדגם אליו מתייחס ג’ה הוא בתכנית PASS, שהוקמה לפני כעשרים שנה ונכנסה לשימוש בתעשיית הפורנו. השחקנים והשחקניות המופיעים ברשימה מתחייבים לעבור בדיקות למחלות מין ו-HIV מדי שבועיים. נתוני הבדיקות שלהם מועברים למאגר נתונים אליו מחוברים אולפני הפורנוגרפיה הגדולים ברחבי העולם. אם התגלה כי מישהו מהרשומים במאגר נמצא חיובי ל-HIV, החוזה מחייב כי הסטודיו הספציפי ייסגר מיד, וכל מי שעובד בו יושעה עד הוכחה למצבו הבריאותי.

"תעשיית הסרטים למבוגרים מלמדת אותנו הוכחות לקונספט, שהוא יכול לעבוד. אנחנו רק צריכים להגדיל את קנה המידה", מסביר ג’ה, המאמין שמערכת דומה יכולה לתאם פיקוח על מקרים של התפרצויות נגיף הקורונה.

>> לפני שהפך לגיבור תרבות הוא התפרנס כנער ליווי

>> אסי עזר מגיב לדרישה להסיר את הפרסומת שלו עם בעלו

"בדיקות חשובות במיוחד לאזורים בסיכון גבוה, כמו מטוסים או מפעלים לאריזת בשר. מה שיוצר בתעשיית הסרטים למבוגרים עבד, ובאמת יכול להוות כלי שאנו צריכים", לטענתו, "אנשים לא צריכים להסיח את דעתם רק בגלל שזה תחום עסקים שאינו לטעמם".