שוויץ עשתה היסטוריה ביום שישי האחרון (18 בדצמבר), אחרי שהפכה למדינה ה-29 שהעבירה באופן רשמי את החוק לשוויון בנישואים. שעות ספורות אחרי אישור החוק, הצביעה האסיפה הפדרלית במדינה לפשט את הליכי ההכרה החוקיים במגדר, וכעת אזרחים טרנסג'נדרים יוכלו להצהיר במשרדי הרישום האזרחי על שינוי השם והמגדר שלהם, מבלי שיצטרכו לעבור בבתי המשפט. בנוסף, תינתן הגנה לזוגות נשים המבקשות גישה לבנק הזרע.
עד כה, היו יכולים זוגות להט"בים להצהיר על חיים משותפים, אבל הדבר לא העניק להם את כל הזכויות הניתנות לזוגות נשואים. החקיקה החדשה בשוויץ מאפשרת כעת לזוגות חד מיניים להינשא ולזכות בכל הזכויות שהוענקו לזוגות הטרוסקסואלים, כמו זכויות אימוץ משותפות, זכויות למחיקת מס וקבלת אזרחות לבן זוג זר.
עם זאת, הכוחות השמרניים במדינה מנסים לטרפד את המהלך ופועלים בימים אלה לאסוף חתימות מהציבור כדי לקיים משאל עם על הצעת החוק. המתנגדים להצעה יצטרכו לאסוף 50 אלף חתימות עד חלוף 100 ימים ממועד ההצבעה ואם יצליחו, תעבור הצעת החוק למשאל עם.
למרות זאת, על פי הדיווח של DW, אין סיבה לחשש שמשאל עם יכשיל את מתן שוויון הזכויות, זאת משום ש-82 אחוזים מאזרחי שוויץ תומכים בשוויון בנישואים. "מאחורינו 82 אחוזים מהאוכלוסייה, ובזכות ההתגייסות של קהילת הלהט"ב, הארגונית השותפים שלנו והמפלגות הפוליטיות התומכות בנו, נוכל להגדיל עוד יותר את הקבלה של קהילת הלהט"ב בחברה", אמר מתיאס ארהרט, סגן נשיא הוועדה הלאומית שקידמה את השוויון בנישואים. "אם המתנגדים יפתחו במשאל עם אנחנו מוכנים. נישואים לכולם".
גם במידה והתושבים יצביעו נגד שוויון בנישואים, יהיה ניתן לצפות לתקדים משפטי נוסח טייוואן, שם הציבור הצביע באופן גורף נגד שוויון בנישואים, אך בית המשפט לענייני חוקה במדינה פסק לטובת שוויון זכויות. לכן, גם במקרה בו שוויץ תגיע למשאל עם והציבור יצביע נגד, התקווה לא תאבד.