אחרי המתנה ארוכה, מנהל המזון והתרופות האמריקאי, ה-FDA, אישר טיפול חדש בהשהייה ארוכה לנשאי HIV, הניתן בצורת זריקות חודשיות שיחליפו את הגלולות היומיות שמטופלים נוטלים כיום. קבנובה הוא שמה של הזריקה החדשה, המכילה שילוב של רילפיבירין, הנמכרת בין היתר תחת השם אדורנט, ותרופה חדשה בשם קבוטגרוויר, מתוצרת שירותי בריאות ViiV, שבבעלות חברת התרופות גלקסו סמית' קליין הבריטית.
את הטיפול המתקדם יקבלו המטופלים בזריקה שתינתן באזור שרירי הישבן פעם אחת בלבד כל חודש. לפני מתן הזריקה הראשונה, יהיה על המטופל ליטול במשך חודש גלולה אחת של קבוטגרוויר בכל יום, כדי להוכיח סיבולת גבוהה לתרופה. בנוסף לכך, יש להכין את חשבון הבנק מראש, כי התענוג לא הולך להיות זול. על פי החברה, עלות מינון זריקה ראשונה תעמוד על 5,940 דולר ולאחר מכן תשלום נוסף על כל זריקה בסך 3,960 דולר.
"אנשים רבים הנוטלים תרופות יומיות מביעים העדפה לרעיון של זריקה חודשית", אמר לניו יורק טיימס עורך דין בינלאומי ונשא HIV, שמוצא את עצמו טס לעיתים קרובות למדינות כמו איחוד האמירויות, שאוסרות כניסה לנשאי HIV ואף לא מאפשרות להיכנס לשטח המדינה עם תרופות מונעות הדבקה. "תמיד היה לי את החשש שיעצרו אותי במכס".
בנוסף, מומחים רבים מוצאים כי הזריקה החודשית תעזור לנשאי HIV שמתקשים לנהל משטר גלולות יומיומי, כמו מטופלים עם בעלי נפשיות או מכורים לסמים קשים. "האישור של קבנובה על ידי ה-FDA מסמן גישה חדשה לחלוטין ומאפשר לאנשים החיים עם HIV דרך טיפול חדשה", מסרה ראש שירותי בריאות ViiV לין בקסטר. "התרופה מפחיתה את הטיפול מ-365 ימים ל-12 ימים בלבד". בנוסף, נבחנת האפשרות לבצע את הטיפול אחת לחודשיים, אך הדבר טרם אושר על ידי ה-FDA. לצד זה, התרופה כבר נוסתה וקיימת הערכה כי היא אינה מתאימה לנשאים חדשים, או נשאים עם עומס נגיפי גבוה.
הפצת הטיפול החדשני תחל בפברואר הקרוב, ובזמן הזה חותרים בחברת התרופות ViiV להציב את הטיפול באותה משבצת עם פרפ. כלומר, מחקרים מצאו כי הזריקה החדשה אחת לחודשיים עובדת באותה מידה כמו נטילה יומית של התרופה אמטריביר טבע (טרובדה), המוכרת כפרפ ומונעת הדבקה בנגיף ה-HIV.
"מבלי להתייחס לטיפולים ספציפיים, אנו מברכים על כל התקדמות רפואית שתשפר את חייהם של אנשים החיים עם HIV, כל עוד הגורמים הרלוונטיים בתחום רפואת ה-HIV ומשרד הבריאות ימצאו אותה כאפקטיבית", מסרו ל-mako הבוקר מהועד למלחמה באיידס. "לשמחתנו, הטיפול ב-HIV כיום מאפשר למטופלים תוחלת חיים איכות חיים גבוהות, ואנו עדים לפיתוחים הממשיכים מגמה זו גם בתחום הטיפול בנגיף וגם בתחום מניעת ההדבקות. אנו תקווה שבשנים הקרובות נוכל להגיע למצב של מניעת הדבקות חדשות, גם על ידי העלאת מודעות והנגשה טובה יותר של אמצעי מניעה, גם על ידי אבחון מוקדם באמצעות בדיקה וגם על ידי טיפול רפואי מיטבי באנשים החיים עם HIV, שכן אדם המטופל ב-HIV באופן עקבי ומיטבי ומגיע לסטטוס של עומס נגיפי מתחת לסף הזיהוי (אנדיטקטבל) הוא אינו מדבק כלל".