>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

חייל מרינס דגל גאווה (צילום: צילום מסך מתוך  reddit)
גאים בו. החייל עם הדגל הצבעוני|צילום: צילום מסך מתוך reddit
בשנים האחרונות ידעו חיילי ארה"ב שינוי דרמטי במעמדם ובזכויותיהם. מאז הוסרה מדיניות "לא נשאל- אל תספר" לפני כשנתיים, הומואים ולסביות יוצאים מהארון, צועדים במצעדי גאווה וממלאים את הרשת בתמונות גאווה ובסיפורים מרגשים.

חייל מארינס אמריקני זכה לכבוד ביום שירותו האחרון, אז קיבל במתנה דגל גאווה ענק ועליו הכיתוב "Served With Pride" ("שירת עם גאווה"). מתחת לכיתוב הופיע לוגו של היחידה המובחרת בה שירת.

התמונה עלתה באתר Reddit ביחד עם הכיתוב: "זהו היום האחרון הלא רשמי שלי כחייל מרינס. זה מה שהיחידה שלי נתנה לי כמתנת פרידה".

אין זו הפעם הראשונה שתמונה המעידה על קבלת הקהילה הגאה בצבא האמריקני כובשת את הרשת. לפני כשנה וחצי הונף דגל גאווה בבסיס צבאי אמריקני באפגניסטן. בתמונה שהעלתה קבוצת הפייסבוק "מחק את ההומופוביה" (Wipeout Homophobia Facebook Group), צולם חייל אמריקאי בבסיס צבאי, כשהוא תולה דגל גאווה על ראש האוהל.

הומואים ולסביות כבר לא מתביישים לספר

מדיניות "לא נשאל – אל תספר" הונהגה בארה"ב במשך 17 שנים, והוגדרה בשנת 1993 על ידי ביל קלינטון כ"פשרה ראויה" לשילובם של הומואים ולסביות בצבא ארה"ב.

לפני כשנה פורסם מחקר לפיו יציאתם מהארון של הומואים ולסביות ושינוי מדיניות "לא נשאל – אל תספר" לא פגעה בחוזקו של הצבא האמריקני. מחקר שערך מרכז פאלם לחקר מדיניות ציבורית שבאוניברסיטת קליפורניה הראה כי מאז בוטל האיסור, לא נרשמה ירידה בתפקוד הצבא וכן לא נרשמו מקרים של הטרדה והומופוביה.

אין תמונה
דגל הגאווה מונף בבסיס באפגניסטן

בחודשים האחרונים נאבקים טרנסג'נדרים אמריקנים על שוויון זכויות בצבא האמריקני. הקבוצה החדשה, הנקראת SPΛRT*A (השילוב של הכתב היווני במקור), הוקמה לאור חילוקי דעות עם ארגון OutServe-SLDN, העוסק במאבק משפטי וחברתי למען להט"בים בצבא האמריקני.


בהודעה לתקשורת נמסר כי הקבוצה מורכבת, בין השאר, מחיילות וחיילים להט"בים המשרתים בבסיסים הצבא באמריקה, אפגניסטן, קוריאה, קובה, גואם ואירופה. החיילות והחיילים מגיעים מכל הכוחות המזוינים של ארצות הברית – הצבא, חיל הים, חיל האוויר, משמר החופים וחיל הנחתים.

"SPΛRT*A היא קבוצה ששמה לעצמה למטרה להילחם למען שוויון זכויות והזדמנויות לכל חיילת וחייל, ללא קשר לנטייתו המינית או זהותו המגדרית", כתבה הקבוצה, "בדגש על מחויבותנו לחיילים הטרנסג'נדרים. הקבוצה שמה בראש סדר העדיפויות את המאבק לשוויון למען חיילים טרנסג'נדרים, ובעיקר למען זכותם לחשוף את זהותם המגדרית ברבים ואף לעבור טיפולים הורמונליים וכירורגיים על חשבון משרד ההגנה".