>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

 

אורוגואי נישואים גאים (צילום: אימג'בנק / Gettyimages)
זוגות גאים בעת הדיון בפרלמנט באורוגאווי|צילום: אימג'בנק / Gettyimages

הסנאט של אורוגוואי הצביע אמש (2 באפריל) בעד הצעת החוק לאפשר נישואים גאים במדינה ברב עצום של 23 תומכים מול 8 מתנגדים. בנוסף, ההצעה כוללת תיקונים שיאפשרו אימוץ והפרייה חוץ גופית להומואים ולסביות.

ה"קמרה דה סנאדורס" קבע כי "נישואין הנם איחוד קבוע בין שני אנשים מהמין הנגדי או מאותו המין". החוק החדש יתאים 20 סעיפים שונים גם לבני זוג מאותו המין. בין היתר, איזה שם משפחה יירשם בתעודת הזהות של הילדים ועוד.

בנוסף קבע הסנאט כי לא ייעשה שימוש במונחים "בעל" ו"אישה" בהקשר לנישואים, ובמקום יוגדרו בני הזוג במונחים ניטרליים כ"בני זוג שותפים" (contracting parties). הצעת החוק החדשה תשים סוף לחוק הגירושין באורוגוואי משנת 1912 שקובע כי רק לגברים הזכות לפרק את הנישואין ולדרוש גירושין.

הבית התחתון צפוי לאשר את הצעת החוק

הבית התחתון צפוי לאשר את הצעת החוק בתוך שבועיים, ואז יעמדו לרשות ממשלת אורוגוואי 90 ימים ליישמו ולהעבירו לחתימת הנשיא חוסה מוחיקה. לכשיאושר, תהיה אורוגוואי למדינה השנייה באמריקה הלטינית לקיים נישואים גאים אחרי שכנתה, ארגנטינה.

בשבוע שעבר התקיימו בבית המשפט העליון של ארה"ב הדיונים ההיסטוריים בנושא נישואים גאים, במהלכם דנו השופטים במשמעות של מוסד הנישואים, והעלו שאלות בעד ונגד זכותם של הומואים ולסביות להינשא במאה ה-21. עיני התומכים והמתנגדים לנישואים בין בני אותו מין נשואות בעיקר לשופט אנת'וני קנדי, שנחשב ללשון המאזניים בין השופטים הליברלים והשופטים השמרנים בעליון.

פסיקתו של המשפט העליון של ארצות הברית, שבאופן סמלי צפויה להתקבל ביוני, חודש הגאווה, עשויה להיות משמעותית לקהילת הלהט"ב האמריקנית בכללותה: התרחיש הגרוע ביותר יהיה הקביעה כי אין להתערב בהכרעה של אזרחים במשאל עם, ובכך לאשרר את הצעה 8. תרחיש חיובי יותר עשוי להיות אישרור של החלטת בית הדין לערעורים, מה שייתן תוקף מחודש לנישואים בין בני אותו מין בקליפורניה.