גאווה
עידן יוסף-ימין
08.08.21

נבחרת הלהט"ב

המדליסטים האולימפיים החדשים שהביאו גאווה לפודיום

צילום: סטודיו mako
צילום: Dan Mullan, GettyImages

עד 2008 השתתפו באולימפיאדה רק שני שחקנים גאים מחוץ לארון. הראשון היה הפרש האמריקאי רוברט דובר, שהשתתף לראשונה במשחקים האולימפיים ב-1988. (בתמונה: לורל האברד הניו זילנדית עושה היסטוריה בתור הטרנסית הראשונה באולימפיאדה).

צילום: Clive Rose, GettyImages

השני היה קרייג רוג'רסון, קופץ למים אוסטרלי, שהשתתף במשחקים האולימפיים ב-1996. (בתמונה: טום דיילי הבריטי מוסר ד"ש).

צילום: Alexander Hassenstein, GettyImages

אולימפיאדת טוקיו 2020 הייתה האולימפיאדה הגאה ביותר בהיסטוריה: לפחות 182 ספורטאים וספורטאיות להט"בים השתתפו במשחקים האולימפיים - המספר הגבוה אי פעם ופי שלוש מהמשחקים הקודמים בריו. 

צילום: Luis Acosta / AFP, GettyImages

32 ספורטאים וספורטאיות מתוכם זכו במדליות אולימפיות והביאו המון כבוד לא רק למדינות שלהם, אלא גם לקהילה הגאה בכל העולם. אלו המנצחים הבולטים: 

צילום: JACK GUEZ./AFP, GettyImages

הג'ודוקא רז הרשקו היא הישראלית הלהט"בית הראשונה שזוכה במדליה באולימפיאדה (ארד), יחד עם נבחרת הג'ודו הישראלית בתחרות הקבוצתית.

צילום: JACK GUEZ./AFP, GettyImages

בכלל, ג'ודו נחשב לספורט הכי גאה באולימפיאדה הנוכחית. את מדליית הכסף של התחרות הקבוצתית לקחה נבחרת גרמניה, בה משתתפת הג'ודוקא הלהט"בית ג'סמין גרבובסקי. 

צילום: Yannick Verhoeven/BSR Agency, GettyImages

ואת מדליית הארד בג'ודו בקטגוריית נשים עד 70 ק"ג קטפה הג'ודוקא ההולנדית סאנה ואן דייקה. 

צילום: Clive Rose, GettyImages

טום דיילי לקח הביתה בפעם הראשונה מדליית זהב בקפיצה מסונכרנת למים מגובה 10 מטר, יחד עם השותף לקפיצה מאטי לי. בנוסף, דיילי זכה במדליית ארד בקפיצה אישית למים מגובה 10 מטר. 

צילום: Leon Neal, GettyImages

הג'ודוקא הצרפתייה אמנדין בוקרד זכתה בשתי מדליות - מדליית זהב, יחד עם נבחרת הג'ודו של צרפת, ומדליית כסף בקטגוריית נשים עד 52 ק"ג. 

צילום: Jewel SAMAD/AFP, GettyImages

האצן ההולנדי רמזי אנגלה יצא מהארון לפני חצי שנה, ועכשיו לוקח הביתה מדליית כסף במירוץ שליחים 4X400, יחד עם שאר חברי הנבחרת.

צילום: Cameron Spencer, GettyImages

המשחקים האולימפיים היו חוויה מטלטלת עבור הודפת כדור הברזל האמריקאית רייבן סנדרס, שזכתה במדליית כסף. לאחר הזכייה, החליט הוועד האולימפי לחקור האם הביעה מחאה על הפודיום בכך שסימנה איקס עם הידיים, אבל ביטל את החקירה לאחר מותה של אמה מספר ימים לאחר הניצחון. 

צילום: Naomi Baker, GettyImages

קווין (Quinn) הקנדי, שיצא.ה השנה מהארון כטרנס א-בינארי, הפכ.ה לטרנס הראשון בהיסטוריה שזוכה במדליה באולימפיאדה, אחרי שנבחרת קנדה בכדורגל נשים זכתה במדליית זהב במשחק מול שוודיה. בנוסף לקווין, בנבחרת הקנדית יש ארבע לסביסיות מחוץ לארון, בנוסף למאמנת הקבוצה. 

צילום: Brad Smith/ISI, GettyImages

נבחרת הכדורגל הנשית של ארצות הברית, בה מככבת מייגן רפינו הגאה, זכתה במדליית ארד. 

צילום: Al Bello, GettyImages

השחיינית האמריקאית אריקה סאליבן קטפה מדליית כסף במקצה ה-1,500 מטרים לנשים ושברה שיא עולמי, שנשבר רבע שעה לאחר מכן פעם נוספת על ידי קטי לדקי, שזכתה במדליית הזהב. 

צילום: Julian Finney, GettyImages

החותרת הפולנייה קטרינה צילמן (מימין) זכתה במדליית כסף יחד עם נבחרת החתירה הפולנית ויצאה מהארון במהלך מסיבת עיתונאים שהתקיימה אחרי התחרות. לעיתונאים סיפרה כי מעולם לא הסתירה את הנטייה המינית שלה, אך הדבר לא פורסם למרות שדיברה על כך בגלוי בראיונות. 

צילום: Julian Finney, GettyImages

הפרש הבריטי קרל הסטר זכה יחד עם קבוצת הרכיבה האומנותית על סוסים במדליית ארד. 

צילום: Yuichi Masuda, GettyImages

נבחרת ארצות הברית בסופטבול נשים לוקחת איתה בחזרה לאמריקה מדליית כסף. מדובר בקבוצה גאה במיוחד, כשבין חברותיה שלוש ספורטאיות מחוץ לארון: אלי קרדה, אמנדה צ'ידסטר והיילי מק'לני. 

צילום: Leon Neal, GettyImages

החותרת הניו זילנדית אמה טוויג זכתה במדליית זהב בחתירה לנשים יחידות. זו הפעם השלישית שהיא משתתפת במשחקים האולימפיים, אבל הפעם הראשונה שהיא מתחרה מחוץ לארון. 

צילום: Justin Setterfield, GettyImages

הקשתית האיטלקייה לוסילה בוארי חוזרת לארץ המגף עם מדליית ארד. 

צילום: Kaz Photography, GettyImages

יולימאר רוחאס (ונצואלה) לא רק זכתה במדליית זהב, אלא גם שברה שיא עולם בקפיצה משולשת, שעומד כעת על 15.67 מטרים. 

צילום: Ezra Shaw, GettyImages

האנה רוברטס האמריקאית זכתה במדליית כסף ברכיבת אופני BMX בסגנון חופשי. 

צילום: Clive Rose, GettyImages

השחיינת הברזילאית אנה מרסלה ז'זוס סוארס דה קוניה זכתה במדליית זהב בשחייה חופשית 10 ק"מ. 

צילום: Patrick Smith, GettyImages

האצנית הקנדית גבריאלה דיביוס סטפורד אמנם הגיעה רק חמישית במקצה 1,500 מטר, אבל עשתה את זה עם מסר בוהק שאי אפשר להתעלם ממנו. סטפורד הפסידה לאצנית הקנייתית פיית' קיפיגון, שלקחה מדלית זהב ושברה שיא אולימפי חדש שעומד עכשיו על 3:53.11 דקות.