סערה התעוררה בחוגים הטרנסים לאחר ההתבטאות המבישה של ראש מחלקת השיווק של ויקטוריה'ס סיקרט אד ראזל. כשנשאל בראיון מה דעתו על ליהוק דוגמניות טרנסג’נדריות לתצוגת האופה השנתית של ויקטוריה'ס סיקרט, ענה שהוא סבור שאינן מסוגלות להשתתף בתצוגה, "כי התצוגה הזו היא פנטזיה". ראזל התנצל לאחר מכן על התבטאותו, אבל יש כאלה שראו את הטיעון העקום שלו כאתגר, ביניהן ריין ואלדז.
ואלדז היא שחקנית, יוצרת קולנוע עטורת פרסים ודוברת למען הקהילה הטרנסית בתעשייה. היא גילמה את קוקו בסרט "לופז" והייתה בהופעת אורח בטרנספרנט. יחד עם חברת ההפקות שלה, ואלדז עובדת בימים אלה על סדרת רשת בכיכובה תחת השם Razor Tounge.
אבל בין כל אלה, היא מצאה זמן להשיב תשובה הולמת לאג’נדה הטרנספובית הסמויה של ויקטוריה'ס סיקרט. יחד עם שותפיה בחברת ההפקות שלה Now More Than Ever, היא יצרה לוח שנה בשם "הפנטזיה" בכיכוב "נשים מתרבויות שונות על הקשת הטרנסג’נדרית". בהצהרה ששיחררו נכתב: "בכל חודש תופיע אישה טרנסית אחרת, ותראה מה זאת פנטזיה בשבילה".
"כשחקנית ויוצרת קולנוע, המסר האמנותי שלי תמיד היה להטות את הנרטיב מהבושה והסטיגמה האופפת את החוויה שלנו [כטרנסיות] אל עבר תרבות אוהבת ומקבלת יותר, בגלל שאנו חיות חיים מלאי אהבה ותשוקה", היא מסבירה, “גופים סיסג’נדרים, נשים וגברים, הועלו על נס במשך עשורים ובאמצעות זאת נוצרו הגופים האידיאלים. גופים טרנסים לא הוצגו עד היום. ולהציג את הגוף שלנו לראווה במשהו כל כך מיינסטרימי כמו לוח שנה זו חגיגה מובהקת של הקיום שלנו".
בלוח השנה הדגישו ואלדז והצוות שלה נקודות ציון בהיסטוריה להטב"ית. חלק מהרווחים יועבר לקואליציה הטרנס לטינית, הפועלת לקידום חברות טרנסג’נדריות בקהילה הלטינו-אמריקאית בארה"ב. בין הדוגמניות נמצאות השחקנית טרייס ליסאט (טרנספרנט), קסנדרה ג’יימס, הדיג’יי לינה ברדפורד והסופרת רוזלין בלומנשטין.
>> "כך גיליתי בטעות שאבא שלי הומו"
>> נחשפים: "הבמאי הטריד אותי מינית באודישן"
>> "אני הומו ולראשונה בחיי אני מסכים עם סמוטריץ'"
"אנו שואפות לייצג את המגוון בגוף, בגיל ובמוצא. נושא לוח השנה הוא מסע לדוגמניות העל של שנות התשעים שצולמו בשחור לבן, בעירום מרומז", אבל יש משהו שחשוב יותר לואלדז להעביר. "יש אנשים שיסתכלו על לוח השנה ויגידו שהן כולן ‘עוברות’. אבל אני חושבת שלעבור זה מושג מיושן ותוצר של הטרונורמטיביות. כל הנשים המופיעות בלוח הן טרנסיות גאות, ולהיות גאה משמעו שיש ימים בהן את עוברת, וימים בהן את לא, ככה זה בעולם הטרונורמטיבי".
"מה שטרנסג’נדריות עושות עם גופן זה עניין שנתון להעדפה האישית שלהן", מדגישה ואלדז, "אין שום דבר שהוא נחוץ או מתחייב ממש לפי נשים סיסג’נדריות, אז הרעיון של ‘לעבור כאישה’ מניח שיש איזה דרישות סף שצריך לעמוד בהן. והדבר היחידי שאנחנו מנסות לעמוד בו זה להיות אותנטיות. אם תוכלי להגיע לזה, ללא התחשבות במה שאת עושה עם גופך, התוצאה תהיה התגשמות החלומות והפנטזיות שלך".