שישה ארגונים בטורקיה, ביניהם אמנסטי וגרינפיס, שילבו כוחות כדי להביע עמדה לטובת קהילת הלהט"ב בטורקיה והצליחו לעשות זאת למרות ההומופוביה העולה במדינה. את המיצג הגאה אפשר לראות בימים אלה במספר מחוזות באיסטנבול. "כבוד גדול לנו להיות ביחד ולהראות את הצבעים השונים שלנו", נמסר מששת הארגונים במשותף. "אנחנו צבעוניים כמו קשת בענן, שווים, חופשיים וחזקים יותר כשאנחנו תומכים אחד בשני". 

כל אחד מהארגונים רכש שטח פרסום על שלט חוצות בצבע אחר, ושש המודעות אחת לצד השנייה יוצרות את רצף הצבעים של דגל הגאווה. על כל אחד מהשלטים מסר אחר, שגם שותף ברשתות החברתיות עם ההאשטאג "האק קשת בענן". 

"כל בני האדם נולדו חופשיים ושווי זכויות", נכתב במודעה של אמנסטי, ואילו במודעה של גרינפיס נכתב "כולנו ביחד עבור כדור הארץ". ההתאחדות לפיקוח על שוויון זכויות בחרה לכתוב "אל תתעלמו מאפליה". 

מפגינה נעצרת במהלך מצעד הגאווה באיסטנבול, יוני 2021 (צילום: BULENT KILIC/AFP, GettyImages)
מפגינה נעצרת במהלך מצעד הגאווה באיסטנבול, יוני 2021|צילום: BULENT KILIC/AFP, GettyImages

הנפת דגל הגאווה לא נמצאת מחוץ לחוק בטורקיה, אבל בפועל מי שמעז לעשות זאת מסכן את עצמו בהסתבכות עם הרשויות. בפברואר האחרון, משטרת טורקיה עצרה ארבעה סטודנטים מאוניברסיטת בואזיצ'י היוקרתית, אחרי שיצרו כרזה בה נראית הכעבה, האתר הקדוש ביותר לדת האסלאם, עטופה בדגל הגאווה. 

הנשיא ארדואן הכריז אז כי "אין דבר כזה להט"ב" ושר הפנים סולימאן סוילו כינה הומואים סוטים, והאירוע כולו גרר מחאות להט"ב באוניברסיטה, שהסתיימו בעימותים עם שוטרים ומעצרים. המקרה עורר סערה כל כך גדולה במדינה, עד שהרשויות הורו שיש למכור מוצרים הכוללים את צבעי הגאווה לבני 18 ומעלה בלבד, לצד האזהרה כי "המוצר עלול לסכן את ההתפתחות החברתית והבריאות הנפשית של ילדים". 

התגברות הסביבה העוינת בטורקיה הקשתה על הארגונים לצאת בקמפיינים התומכים בקהילה הגאה, אבל משום שאין שום חוק או הגבלה על שלטי חוצות עצמאיים, הם הצליחו למצוא פרצה שתאפשר להם לתלות את דגל הגאווה. "בסביבה שכזאת, זה כבוד גדול עבורנו לשתף פעולה עם ארגונים שפועלים בתחומים שונים וגם מתמודדים עם אפליה וחרמות", אמר טריק בייהאן, מנהל הקמפיינים והתקשורת של אמנסטי אינטרנשיונל באיסטנבול.