בעוד האלימות ורדיפת הטרנסג'נדרים בעולם גוברת, בשורה טובה מגיעה דווקא מאינדונזיה, מדינה איסלמית כידוע, בה נפתח מחדש בית ספר האיסלמי לנשים טרנסג'נדריות לאחר חודש בו לא היה ידוע מה יעלה בגורלו.
בית הספר Pesantren Waria, השוכן בעיר יוגיאקרטה באי האינדונזי ג'אווה, פתח את דלתותיו לראשונה בשנת 2008 בעיר נוטויודן. שמו של בית הספר נגזר מן המילה Waria, המונח המקומי לתיאור נשים טרנסג'נדריות המורכב משילוב של המילים האינדונזיות לאישה (wanita) ואדם (pria). היום מונה בית הספר 35 תלמידות, כאשר הוא נתמך על ידי אוניברסיטת נאהדלטול עולמא של ג'פרה, והתלמידות בו לומדות נושאים כגון טרנסג'נדריות והאיסלאם, קריאת קוראן ושיעורי תפילה.
לאחר שהמייסדת מאריאני מתה בחודש שעבר, נסגר בית הספר והמשך פעילותו הוטל בספק. מי שהצילה את בית הספר מסגירה מוחלטת היא שינטרה ראטרי, פעילה להט"בית שהקצתה לבית הספר מקום חדש בו יוכל לפעול - בנין בסגנון המסורתי, אשר נבנה בשנת 1800 והיה שייך לסבתה לפני שעבר בירושה לאמא שלה.
"לכל אחד יש את הזכות לשמור על דתו בדרכו שלו", אמר עבדול מוהיימין, חבר בועדה המייעצת של פורום אחוות האנשים המאמינים של יוגיאקרטה, בנאום שנשא בטקס ההשקה המחודשת של בית הספר, "בני אדם אינם רשאים לערער על קיומם של אחרים, כולל אנשים טרנסג'נדרים, שכן כולם נבראו על ידי אלוהים". הוא שיבח את פתיחתו מחדש של בית הספר ואמר כי "על פי הקוראן, אסור לנו לסווג אנשים על בסיס כלכלי, חברתי, פוליטי, מגדרי או על בסיס ערכים תיאולוגיים".
מוהיימין הוסיף כי למרות שטרנסג'נדריות לא מוזכרת במפורש בקוראן, היא נדונה בפיקה (הפילוסופיה המשפטית האיסלאמית): "אני מקווה שהסטודנטיות כאן חזקות, מפני שעליהן להתמודד עם הסטיגמה בחברה. אנחנו חייבים לדאוג להן".
אינדונזיה מאפשרת לאנשים טרנסג'נדרים לשנות באופן חוקי את המין שלהם ולהתחתן, אם הם עוברים ניתוח לשינוי מוחלט, אבל עבור רבים מהם הניתוח אינו בר השגה בשל עלותו. בשנת 1988 הניתוח לשינוי מין הוכרז כמקובל על פי החוק האסלאמי על ידי חוקרים באוניברסיטת אלאזהר במצרים, האוניברסיטה האיסלמית העתיקה ביותר בעולם. אבל ההכרזה ההיסטורית התייחסה רק לאינטרסקס, שנולדו עם סימני מין זכריים ונקביים כאחד.
באיראן נחשב שינוי מין לחוקי כבר מעל ל-25 שנה, אז העביר האייטולה חומייני פסק הלכה המאשר "אבחון טרנסקסואלי". על פי מאמר חדשות ה-BBC משנת 2008, "איראן מבצעת יותר פעולות לשינוי מין מכל אומה אחרת בעולם פרט לתאילנד. הממשלה אפילו מספקת עד מחצית העלות עבור אלה הזקוקים לסיוע כספי ושינוי מין מוכר בתעודת הלידה".
עוד ב-mako גאווה: