עובדי הלשכה הפדרלית לחקירות בארצות הברית (FBI) קיבלו הנחיה חדשה לפיה נאסר עליהם להשתתף באירועי גאווה או לציין את חודש הגאווה במסגרת תפקידם - והם יוכלו לעשות זאת רק מחוץ לשעות העבודה ובאופן אישי בלבד.
במייל שנשלח לעובדים ונחשף בידי רשת פוקס ניוז, כתב בן ויליאמסון, ראש אגף הדוברות של ה-FBI, כי התקבלו אצלו "מספר שאלות בנוגע לעמדה של הלשכה לגבי חודש הגאווה, ואילו פעילויות רשמיות יכולים או לא יכולים עובדים ויחידות להשתתף בהן".
"אני רוצה לנצל את ההזדמנות כדי לחדד את הציפיות של הנהלת ה-FBI: אין לקיים כל פעולה, אירוע או מסר רשמי מצד הלשכה הקשור לחודש הגאווה", הוא הבהיר במייל שנשלח לעובדים, אם כי הבהיר כי לעובדים מותר "לעשות מה שתרצו – בזמנכם האישי ובקיבולת האישית שלכם בלבד". "אבל בזמן העבודה, ובשימוש במשאבי הלשכה או בשם הלשכה – אין להשתתף בפעילות או להעביר מסר כלשהו בנושא", הוסיף.
לדבריו של ויליאמסון, ההנחיה "אינה מפחיתה כהוא זה ממחויבות ה-FBI לשרת ולהגן על כל אזרחי ארצות הברית, או מברכתו של הארגון כלפי עובדים מכל קצוות החברה". עם זאת, הוא הדגיש כי "הכוונה היא לוודא שהציבור האמריקני יראה שאנחנו מתמקדים אך ורק במשימת הליבה שלנו".
החלטת הלשכה הפדרלית לחקירות - שבתקופת כהונתו של הנשיא הדמוקרטי ג'ו ביידן השתתפה באירועי הגאווה כחלק מגשר אל מול הקהילה הגאה – מגיעה לאחר שדונלד טראמפ חתם בינואר על צו נשיאותי שמבטל את מדיניות הגיוון, ההכלה והשוויון (DEI) בממשלה הפדרלית ובצבא.
ביומו הראשון לכהונתו השנייה, ביטל טראמפ את התקנים לשוויון מגדרי בתהליכי גיוס ועבודה, שלח עובדים בתחום ל"חופשה מנהלית", והורה לסוכנויות הפדרליות להסיר כל תכנים או הכשרות הקשורות ל־DEI. בהצהרה שפרסם הבית הלבן ב־20 בינואר, נאמר כי ממשל טראמפ "יעצור את גיוס הביורוקרטים, פרט לתחומים חיוניים, כדי לשים סוף למתקפת פעילי השוויון חסרי התועלת והשכר המופרז שהשתרשו בשירות הציבורי".
לפני הצווים החדשים של טראמפ, ה־FBI לקח חלק באירועי גאווה רשמיים – ביניהם מצעד הגאווה בווסט הוליווד (יוני 2024) ומצעד הגאווה בסן פרנסיסקו (יוני 2023). בהודעה שפרסמה הלשכה בשנה שעברה, נכתב כי הסניף המקומי בקנזס סיטי השתתף באירוע גאווה כדי "לעודד דיווח על פשעי שנאה ולהביע בפני חברי הקהילה את מלוא התמיכה של הלשכה".
"אנחנו גאים בקשר שיש לנו עם שותפינו מהקהילה בקנזס סיטי", אמרה אז ג'נטה מילאצו, סוכנת מיוחדת במחלקה הפלילית של הלשכה בעיר. "הקשר הזה מאפשר לנו לדבר בפתיחות, לשתף דאגות ולחשוב ביחד איך אפשר להפוך את הקהילה לבטוחה יותר עבור כולם".