השחקן הצרפתי פיליפ קתרין גילם את דמותו של אל היין היווני דיוניסוס בשחזור הסצנה התנ"כית המפורסמת, שבה ישו ו-12 שליחיו אוכלים את הארוחה האחרונה לפני צליבתו. השחזור, שבו השתתפו בין היתר מלכות דראג ודוגמנית טרנסג'נדרית, הכעיס מאמינים נוצרים בכל רחבי העולם שאמרו כי מדובר ב"לעג גס" לדת, ומבקרים שמרנים אחרים שהאשימו את המארגנים ביצירת פרודיה 'Woke'.
על אף הזעם הרב, שכנראה הוביל להסרת טקס הפתיחה מעמוד היוטיוב הרשמי של האולימפיאדה, קתרין בן ה-55, זמר ויוצר שפרסם בקריירה 15 אלבומים ומופיע רבות עירום על הבמה, דחה את הביקורת הרבה שהוטחה כלפי מארגני הטקס והמשתתפים לאורך סוף השבוע. בראיון לרשת הטלוויזיה הצרפתית BFM TV הוא הגיב לראשונה לסערה ואמר: "זה לא היה כיף אם לא הייתה מחלוקת. האם זה לא יהיה משעמם אם כולם יסכימו על הפלנטה הזאת?".
"Ce serait ennuyeux s'il n'y avait pas de polémique"
— BFMTV (@BFMTV) July 27, 2024
Philippe Katerine, auteur et compositeur revient sur les critiques au lendemain de la cérémonie des JO 2024 pic.twitter.com/w9Fa9J8JQ6
השחזור המדובר של סצנת "הסעודה האחרונה" כלל דוגמניות, רקדניות ווג, אושיות אופנה ומלכות דראג, כולן מצרפת, מתאספות מעל נהר הסן סביב שולחן ארוך, ששימש בקטע גם בתור מסלול הליכה. לאורך הקטע כולו המשתתפים והמשתתפות בקטע הדגימו סגנונות ריקוד שונים כשהם לבושים בבגדים שעיצבו מעצבי אופנה צעירים ומבטיחים מצרפת. בין הדמויות הבולטות בקטע גם כוכבת "המרוץ לדראג של רופול", ניקי דול, שכיכבה בגרסה הצרפתית של התוכנית.
לבסוף המשתתפים והמשתתפות התאספו סביב השולחן הארוך ויצרו את התמונה שעוררה את זעמם של רבים מכל רחבי העולם. במרכז השולחן הופיע מגש כסף שמתוכו בקע לפתע קתרין, כשהוא לבוש בבגד גוף צמוד כחול וכשעל פניו זקן צהוב, וביצע קטע שירה שחתם את המופע.
הכנסייה הקתולית בצרפת הייתה בין הראשונות למחות על הקטע. "הטקס הזה כלל למרבה הצער סצנות של לעג לנצרות, שאותן אנו דוחים", נכתב בהודעה מטעם ועידת הבישופים של צרפת. גם אילון מאסק, הבעלים של חברת טסלה, SpaceX ו-X (טוויטר לשעבר), טען כי שחזור "הסעודה האחרונה" היה "חסר כבוד לנוצרים".