שר התרבות והספורט חילי טרופר בישר אתמול (שני) כי אורי ומיקה בנקי, הוריה של שירה בנקי ז"ל, אשר נרצחה על ידי בן עוולה במצעד הגאווה והסובלנות בירושלים בשנת 2015, נבחרו להדליק משואה בטקס החגיגי שייערך ביום העצמאות הקרוב. היום (שלישי), סיפר אביה, שמכהן כמנכ"ל עמותת "דרך שירה בנקי" המטפחת פעילות של סובלנות בחברה הישראלית, על ההתרגשות הגדולה מהמעמד ועל העשייה של הפרויקט שקרוי על שמה של בתו.
"אנחנו מופתעים, מתרגשים, מרגישים את גודל ההכרה שניתנים לפעילות שלנו וסוג של צמרמורת, גאים אבל רחוקים לשמוח מכורח הנסיבות", סיפר אורי והתייחס לקשיים שמלווים את החברה הישראלית, עליהם הפרויקט שבניהולו מנסה להתגבר. "סובלנות ומתינות הולכים ביחד. אנחנו חיים בחברה מאוד מגוונת: דתיים, להט"בים וחילוניים ואף אחד לא הולך להיעלם. להתייאש זאת לא אופציה. אם הרוב השפוי שמכיר שהוא לא לבד פה יחכה שיעשו עבורו את העבודה אז הקיצוניים יצאו לרחובות".
בהמשך, שיתף בנקי בדרך הפעולה שתוכל לסייע ביצירת חיבור בין כל קבוצות החברה הישראלית. "השנאה תמיד נוכחת. הפעילות של העמותה היא של מפגשים והיכרות של יהודים וערבים, יהודים בינם לבין עצמם, פודקאסטים וחומרים ברשת לטובת מורים ומדריכים באתר של "דרך שירה בנקי" והכל סביב חינוך של בני נוער בשדות שונים - במטרה לייצר כאן חברה יותר מתונה וסובלנית. כדי שנוכל לחיות ביחד אנחנו צריכים להיות סובלניים ומתונים וזה המסר שלנו - בטח גם על גבי הבמה שניתנת לנו בהשאת המשואות ביום העצמאות".
בסיום, האב למשפחת בנקי סיפר על הגעגוע הגדול לבתו, המורשת האדירה שהשאירה אחריה ושיתוף הפעולה הקיים עם כל קצוות החברה הישראלית. "אנחנו מתגעגעים – אבל אין מה לעשות", אמר בכאב והוסיף. "למרות הזמן שעבר, לאנשים קשה להגיד 'לא' לפעילות סביב שירה, הסמל שהיא נהייתה בעל כורחה ומתגייסים למרות שלא היה להם קשר אליה. גם במגזר הערבי, החילוני, הדתי ובכל מקום שאליו אנחנו מגיעים. אף פעם לא נתקלנו בכתף קרה".